• Πολιτική

    Ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα: Θα πληρώσετε διεθνώς το τίμημα για τις ενέργειές σας – Αγοράζουμε και τρίτο γεωτρύπανο

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του τουρκικού καναλιού TRT.

    O Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η συμφωνία του με την κυβέρνηση της Λιβύης δείχνει την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να προστατεύσει τα δικαιώματά της «υπό το διεθνές δίκαιο». Υποστήριξε δε πως η Τουρκία δεν θέλει να δημιουργήσει νέους εχθρούς, αλλά να κερδίσει φίλους.

    Παράλληλα δήλωσε πως η Κύπρος, η Αίγυπτος η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Άγκυρας, με βάση την συμφωνία του με τη Λιβύη.

    Ο Ερντογάν έκανε λόγο  για «διεθνές σκάνδαλο» σχολιάζοντας την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα, και απείλησε πως η Ελλάδα θα «πληρώσει διεθνώς το τίμημα των ενεργειών της». Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στείλει στρατιωτική βοήθεια στην κυβέρνηση Σάρατζ, παραβιάζοντας ξανά το εμπάργκο όπλων. Σημείωσε δε πως Τουρκία και Λιβύη θα πραγματοποιήσουν από κοινού έρευνες κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

    Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε πως η Άγκυρα θα αγοράσει και τρίτο γεωτρύπανο, και θα κάνει ενέργειες όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα.



    ΣΧΟΛΙΑ