• Πολιτική

    Εργασιακά: Τι συμφώνησαν οι θεσμοί με την υπουργό Εργασίας

    • NewsRoom
    Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας

    Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας


    Την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς για επαναφορά της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, καθώς και στο νέο μηχανισμό εκτίμησης της αντιπροσωπευτικότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων έτσι ώστε αυτές να είναι επεκτάσιμες σημείωσε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εξερχόμενη από τη συνάντηση με το ανώτατο κλιμάκιο των θεσμών.

    Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, υπό διαπραγμάτευση παραμένει το θέμα της μεσολάβησης, για το οποίο όπως σημείωσε χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση.

    Η υπουργός δήλωσε επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα σχετικά με το ασφαλιστικό.

    Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, δήλωσε πως θα επεκταθεί η πιλοτική εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης αναπηρίας έως το τέλος του 2018, ενώ το επίδομα στέγασης που θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου του 2019, η κ. Φωτίου σημείωσε ότι θα το δικαιούνται άτομα με ετήσιο εισόδημα έως 8.000 – 8.500 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται ανάλογα με το πλήθος των μελών της οικογένειας.

    Το εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 24.000 – 25.000 ευρώ ετησίως, ενώ το ανώτατο όριο εισοδήματος των δικαιούχων θα αυξάνεται κατά 8.000 με 8.500 ευρώ κατά άτομο. Το επίδομα στέγασης κατ’ άτομο θα ανέρχεται στα 70 με 80 ευρώ το μήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεκάθαρες απαντήσεις για τους 69 γγ των Υπουργείων ζητούν από το ΑΣΕΠ οι θεσμοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι θεσμοί θέλουν πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση θέλει να το γλιτώσει

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 40.000 πλειστηριασμούς κάθε χρόνο ζητούν οι θεσμοί



    ΣΧΟΛΙΑ