• Πολιτική

    Επίθεση Μαρινάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η πιο ανακόλουθη κυβέρνηση όλων των εποχών»

    • NewsRoom
    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντας την ως «την πλέον ανακόλουθη όλων των εποχών», κατά την επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού Γιάννη Μώραλη, «Πειραιάς Νικητής» για τον Δήμο Πειραιά. Ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό, κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

    Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση, η οποία όπως ανέφερε στηρίζεται σε μια σειρά επιχειρηματιών, πρόκειται να λάβει  από τον Πειραιά ένα ηχηρό μήνυμα προκειμένου «να μπει τέλος στη διαρκή παρωδία που παρακολουθούμε».

    «Είπαν ότι θα έσκιζαν τα μνημόνια και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο. Θα προστάτευαν τα σπίτια των Ελλήνων. Κάθε μέρα τα σπίτια βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Θα υπερασπιζόντουσαν τα δικαιώματα των πολιτών – Είδαμε να ρίχνουν χημικά σε παιδάκια και οικογένειες που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας. Θα έφερναν διαφάνεια στο δημόσιο βίο, αλλά ξεπούλησαν την περιουσία μας για τα υπόλοιπα 100 χρόνια. Με τη βοήθεια κρατικών λειτουργών καταργούν κάθε έννοια συνταγματικότητας και διάκρισης εξουσιών. Ο Πειραιάς με τη βαριά του ιστορία να στείλει ηχηρό μήνυμα να μπει τέλος στην παρωδία που βιώνουμε. Κανείς σκεπτόμενος πολίτης να μην είναι παρατηρητής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

    «Αποτελούμε εγγυητές για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία στην καρδιά των πολιτών», ανέφερε ο επιχειρηματίας, καλώντας τους πολίτες «να βάλουν το χέρι στην καρδιά και να γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και μια δυνατή γροθιά».

    «Ας αγκαλιάσουμε τους πάντες, ακόμη και τους αντιπάλους μας» είπε ο κ. Μαρινάκης, υπογραμμίζοντας πως «στον Πειραιά που θέλουμε δεν περισσεύει κανείς».

    Ο κ. Μαρινάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για την παντελή της απουσία από τον Δήμο Πειραιά, καθώς και για την προσωπική του στοχοποίηση.

    Μιλώντας για τα πεπραγμένα της διοίκησης Μώραλη στον Πειραιά ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «πριν από πέντε χρόνια μια παρέα από διαφορετικές αφετηρίες ξεκίνησε το εγχείρημα αλλαγής της εικόνας του Πειραιά, δεσμευόμενη για υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και κοινωνικής δράσης. Σήμερα, περπατώ και κοιτάω τον κάθε πολίτη στα μάτια, το συμβόλαιο καρδίας το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω, και το βλέπουν κι αυτοί που μας αντιπολιτεύονται».

    «Αυτή η εμπιστοσύνη ήταν και θα είναι έμπνευση ανιδιοτελούς προσφοράς και η παρακαταθήκη που για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε» είπε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας πως «στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δουλεύω έχω μόνο να δώσω και να μην πάρω τίποτα».

    Όπως είπε «παρακάμψαμε δυσκολίες και εμπόδια. Δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κεντρικού κράτους» δίνοντας το έναυσμα για μια ακόμη καλύτερη και ανοδική πορεία στον Πειραιά. «Θα γίνουν πολλά περισσότερα» είπε.

    Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» έγινε στην αίθουσα Red1925 του Γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».



    ΣΧΟΛΙΑ