• Πολιτική

    Επίθεση Λοβέρδου σε Κοντονή: Επιτομή ανευθυνότητας οι δηλώσεις για τους οκτώ Τούρκους

    • NewsRoom

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Σκληρή κριτική στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σταύρου Κοντονή – ο οποίος άφησε ανοιχτό ένα ενδεχόμενο δίκης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα σε περίπτωση που το ζητήσει η Τουρκία – άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

    «Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για ενδεχόμενο εκδίκασης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα συνιστούν την επιτομή της ανευθυνότητας σε θέματα μείζονος σημασίας» επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος.

    Ο κ. Λοβέρδος αναρωτιέται για το τι ακριβώς εννοεί ο κ. Κοντονής. «Να αποφανθούν τα δικαιοδοτικά όργανα της ελληνικής πολιτείας για την απόπειρα ανατροπής της Κυβέρνησης της Τουρκίας και για ενδεχόμενη συμμετοχή των οκτώ εμπλεκομένων σε αυτήν;

    Θα αναθέσει δηλαδή στην ελληνική Δικαιοσύνη η Κυβέρνηση την απόφανση αν αυτό που έγινε στην Τουρκία ήταν πραξικόπημα ή όχι και αν οι οκτώ είχαν εμπλοκή, αν ήταν πολιτικοί εγκληματίες ή τρομοκράτες κ.ο.κ.;», ερωτά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, και καταλήγει:

    «Πρόκειται για εξαιρετικά ατυχή ιδέα, η οποία θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλείται η Κυβέρνηση να λύσει».

    Σχόλιο για το θέμα έκανε και ο πρώην υφυπουργός δικαιοσύνης και βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΣΥ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου:

    «Η Κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις απαιτήσεις του κ.Ερντογάν. Σήμερα φαίνεται να επιχειρεί να τις προλάβει κιόλας. Με τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ελληνικής δικαιοσύνης σε εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας. Πρόκειται για επιτομή ανευθυνότητας.

    Φαίνεται πως η Εξωτερική Πολιτική του κ. Πρωθυπουργού καθοδηγείται από τις δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαθεοδώρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοντονής: Οι 8 Τούρκοι μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα αν το ζητήσει η Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Τζανακόπουλος: Προσφύγαμε κατά της απόφαση ασύλου για να… αποφασίσει η Δικαιοσύνη!



    ΣΧΟΛΙΑ