• Πολιτική

    Επεισόδιο στη Βουλή με βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ Καββαδία και Γρηγοράκου

    • NewsRoom


    Σε τεταμένο κλίμα, στον απόηχο της χθεσινή μάχης μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

    Η αρχή έγινε κατά την διάρκεια της ομιλίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όταν ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αποκαλέσει ποτέ «προδότες» τους πολιτικούς αντιπάλους. Φράση η οποία προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι θυμήθηκαν την διχαστική ρητορική του Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ πριν πάρουν την εξουσία, χρησιμοποιούσαν δημοσίως χαρακτηρισμούς όπως «Τσολάκογλου», «προδότες, «γερμανοτσολιάδες» κ.α.

    Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επενέβη ενοχλημένη από τις διαμαρτυρίες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία, η οποία απευθυνόμενη προς τον Λεωνίδα Γρηγοράκο φέρεται να του είπε  «κάτσε κάτω ρε γελοίε. Τα ίδια που λέει ο Βενιζέλος λες και εσύ»!

    Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η βουλευτής του κόμματος δεν χρησιμοποίησε τις συγκεκριμένες εκφράσεις αλλά ανέφερε «σαν δεν ντρέπεσαι. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι». Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η αρχή έγινε από τον ίδιο τον Λεωνίδα Γρηγοράκο που απευθυνόμενος στη βουλευτή ανέφερε: «κάτσε κάτω ρε τσόκαρο. Πήγαινε σε κανέναν υπουργό της Νέας Δημοκρατίας να σε διορίσει»!

    Λεωνίδας Γρηγοράκος

    Ένταση επικράτησε και όταν ανέβηκε στο βήμα ο Κώστας Κατσίκης των ΑΝΕΛ. Σχολιάζοντας την αποχώρηση βουλευτών άλλων κομμάτων, λέγοντας ότι όταν μιλά ο εκπρόσωπος του μικρού κυβερνητικού εταίρου οι άλλοι βουλευτές δεν επιδεικνύουν την ευγένεια που θα έπρεπε. «Είστε αναιδέστατος. Είμαστε εδώ και σας ακούμε» σχολίασε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου προκαλώντας την έκρηξη του εισηγητή των ΑΝΕΛ.

    «Όχι σε εμένα αυτά Κεγκέρογλου. Αν ψάχνεις να βρεις αναιδέστατους κοίτα στον καθρέφτη και φτύσε τον καθρέφτη μέχρι να μαυρίσει το είδωλό του και αν θέλεις και συνέχεια εδώ είμαι».



    ΣΧΟΛΙΑ