• Πολιτική

    Προσβλητική προσπάθεια Σπίρτζη να εκμεταλλευθεί τη γυναικοκτονία στη Ρόδο-Θύελλα αντιδράσεων

    • Αλίκη Χατζή
    Προσβλητική προσπάθεια Σπίρτζη να εκμεταλλευθεί τη γυναικοκτονία στη Ρόδο-Θύελλα αντιδράσεων

    Χρήστος Σπίρτζης


    Θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η προσβλητική προσπάθεια του Χρήστου Σπίρτζη να εκμεταλλευθεί πολιτικά τη γυναικοκτονία στη Ρόδο.

    Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Τσίπρα, χωρίς ίχνος σεβασμού και ενσυναίσθησης, χρησιμοποίησε την τελευταία από μία σειρά αποκρουστικών δολοφονιών που έχουν ανησυχήσει την κοινωνία, ώστε να ασκήσει αντιπολίτευση… στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά.

    «Μία ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε… αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα».

    «Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;», έγραψε, προκαλώντας σχόλια για τη αδυναμία του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων:

    Η γυναίκα δεν «σκοτώθηκε» –όπως ατυχώς έγραψε, αλλά εκτελέστηκε στη μέση του δρόμου με δύο σφαίρες κυνηγετικής καραμπίνας!

    Ο Χρήστος Σπίρτζης δέχθηκε πολλές καταγγελίες για τον τρόπο που επέλεξε να τοποθετηθεί για ένα από τα ανησυχητικά φαινόμενα της εποχής, το οποίο προφανώς απαιτεί μία σοβαρή μελέτη και αντιμετώπιση.

    «Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης μιας ανθρώπινης τραγωδίας. Δεν είναι η πρώτη φορά. O κατήφορος δεν έχει τέλος», σχολίασε για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

    Πιο σκληρή απέναντι του, η συντρόφισσα του Αννέτα Καββαδία, η οποία τον κατηγόρησε ανοιχτά για «χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μιας ακόμη στυγερής γυναικοκτονίας» σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό «μας προσβάλλει βαθύτατα! Και ως γυναίκες και ως αριστερές».

    Σε ανάρτηση της στο twitter, απευθύνθηκε μάλιστα και στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Σοβαρά τώρα; Αυτόν τον τρόπο αντιπολίτευσης επιλέγουμε;».

    Ο Χρήστος Σπίρτζης, πάντως το έχει ξανακάνει.

    Γενικώς, «πατάει» σε τραγωδίες-εγκλήματα της επικαιρότητας για να ασκεί αντιπολίτευση.

    Πριν από μερικές εβδομάδες, με αφορμή ένοπλη επίθεση σε βάρος 32χρονου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κι ενώ το βαριά τραυματισμένο θύμα ενέδρας έξω από το ΙΚΑ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είχε διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, έσπευσε να αξιοποιήσει πολιτικά το αιματηρό επεισόδιο, συμπληρώνοντας τη λίστα που διατηρεί με αντίστοιχες υποθέσεις, για να ψέξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση συνολικά.

    «Τα ίδια Παντελάκη, μου τα ίδια Παντελή μου»- έλεγε τότε σε δηκτικό ύφος ο κ. Σπίρτζης.

    «Η σχετική λίστα στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία είναι μακρά».

    «Τα όπλα βγαίνουν με ευκολία στις πλατείες και τους δρόμους της χώρας, αφού κάτι τέτοιο το επιτρέπει η πλήρης αποδιοργάνωση της αστυνομίας στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος, της προάσπισης της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας της κοινωνικής ειρήνης».

    Και στρέφοντας τα «πυρά» του στον διάδοχο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, συμπλήρωνε στον ίδιο αυστηρό τόνο:

    «Αν οι πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία”, δήλωσε πρόσφατα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος».

    «Να τον ενημερώσουμε ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς με την κυβέρνηση Μητσοτάκη…».

    «Οι υπουργοί αλλάζουν, η πολιτική Μητσοτάκη του τρόμου, του φόβου και της ανασφάλειας του πολίτη μένει σταθερή».

    Υ.Γ: Για την ιστορία –και μάλλον προς έκπληξη του κ. Σπίρτζη– η υπόθεση εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ημέρες, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις Έλληνες –οι οποίοι μάλιστα τράβηξαν όπλο κατά τη σύλληψή τους– και ένας αλλοδαπός.

    Πίσω από την ένοπλη υπόθεση, μία μίξη από οπαδικές και άλλες διαφορές («εμφύλιος» χούλιγκαν), με τον 47χρονο που πυροβόλησε να είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στη μεγάλη δικογραφία της λεγόμενης Greek Mafia τo 2015. Το θύμα είχε κάνει φυλακή για ναρκωτικά…

    Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα σε ανάρτησή της με αφορμή τις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη σχολιάζει τα εξής:



    ΣΧΟΛΙΑ