Πολιτική

Επίσκεψη Δένδια στην Αίγυπτο για το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης

  • NewsRoom


Τελεσίγραφο έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον Λίβυο πρέσβη στην Ελλάδα, καθώς επεσήμανε πως εάν δεν του παρουσιάσει το περιεχόμενο του μνημονόυ κατανόησης που υπεγράφη ανάμεσα σε Τουρκία και Λίβυη, οι ελληνικές Αρχές θα προχωρήσουν στην απέλασή του από τη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα επισκεφθεί αύριο, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, το Κάιρο όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Sameh Shoukry.

Αντικείμενο των συνομιλιών θα αποτελέσουν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, υπό το πρίσμα και της πρόσφατης υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης.

Χθες, αυστηρό τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το μνημόνιο της χώρας του με την Τουρκία. Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τον πρέσβη να παρουσιάσει τη συμφωνία της Λιβύης με την Τουρκία έως την Πέμπτη, σε διαφορετική περίπτωση θα απελαθεί από την Ελλάδα, αφού θα θεωρηθεί persona non grata.

Η κυβέρνηση έχει προβεί σε σειρά κινήσεων σε διπλωματικό επίπεδο που περιλαμβάνει τόσο επικοινωνίες του πρωθυπουργού, όσο και δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργείου Εξωτερικών και κινήσεις του υπουργού Εξωτερικών.ΣΧΟΛΙΑ