• Πολιτική

    Τελεσίγραφο Ελλάδας σε Λιβύη: Απελαύνει τον πρέσβη της χώρας αν δεν λάβει το περιεχόμενο του μνημονίου

    • NewsRoom
    Δένδιας

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τόνισε τις έντονες διαφωνίες της Ελλάδας στην κίνηση των δύο χωρών να προχωρήσουν στην υπογραφή του μνημονίου, το οποίο χαρακτήρισε σε χθεσινές του δηλώσεις εντελώς αγεωγράφητο και πως αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το skai.gr, ο Νίκος Δένδιας έδωσε προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στην Λιβύη να δώσει στην Αθήνα το περιεχόμενο του μνημονίου κατανόησης που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.

    Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρέσβης θα αντιμετωπιστεί από τις ελληνικές Αρχές ως ανεπιθύμητος στη χώρα.

    Παράλληλα η Αθήνα συνομιλεί με τις Βρυξέλλες και δρομολογούνται διαβήματα της Ε.Ε. στην Τρίπολη αλλά και την Άγκυρα. Επίσης αναμένεται να προσκληθεί στην Αθήνα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης, ο οποίος πρόσκειται στον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος αντιμάχεται με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

    Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με ομολόγους του σημαντικών χωρών με επιρροή στην περιοχή, στους οποίους θα θέσει το ζήτημα, στο περιθώριο συναντήσεων του ΝΑΤΟ όσο και του ΟΑΣΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ