• Πολιτική

    Επικοινωνιακό «σόου» από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας – Φωτογραφίες του Oruc Reis περιτριγυρισμένο από πολεμικά

    • NewsRoom


    Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από 7 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

    Το ερευνητικό, προερχόμενο από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα, μπήκε την Δευτέρα στο ανατολικό άκρο της ελληνικής, με σκοπό να απλώσει καλώδια και να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή έσπευσαν πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού ώστε να αναχαιτίσουν τα τουρκικά σκάφη. Όπως αναφέρεται, τα ελληνικά πλοία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, και καλούν στον ασύρματο ανά 15 λεπτά το Oruc Reis, διευκρινίζοντας του ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ζητώντας του να απομακρυνθεί.

    Το βράδυ, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν τον κινηματογραφικό σχηματισμό που περιλαμβάνει το Ορούτς Ρέις περικυκλωμένο από πέντε πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού.

    Στο δεύτερο tweet το τουρκικό υπουργείο αναφέρει: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».



    ΣΧΟΛΙΑ