• Πολιτική

    Επέτειος Γρηγορόπουλου: Πετροπόλεμος μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας

    • NewsRoom


    Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στην πορεία για την επέτειο των 9 ετών από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

    Νεαροί πέταξαν μολότοφ και πέτρες στο Σύνταγμα, ενώ πριν ξεκινήσει το συλλαλητήριο είχαν στηθεί οδοφράγματα γύρω από τα Προπύλαια. Συγκεκριμένα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε κλούβα της αστυνομίας στη Ρήγα Φεραίου. Γρήγορα επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία, χωρίς ωστόσο να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες, επιτέθηκαν σε τράπεζα ενώ ξήλωσαν και πεζοδρόμια, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

    Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι μπήκαν στη μαθητική πορεία και προκάλεσαν επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος ενώ για φινάλε η ένταση μεταφέρθηκε ξανά στα Προπύλαια. Μετά τις δύο το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δρόμοι δόθηκαν σταδιακά στην κυκλοφορία.

    Όλο αυτό το διάστημα, η αστυνομία στεκόταν σε ρόλο παρατηρητή, αφήνοντας τους ταραξίες να καταστρέφουν ανενόχλητοι ό,τι βρουν μπροστά τους σε Προπύλαια, πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους.

    Κλειστοί δρόμοι και αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ

    Λόγω των εκδηλώσεων-κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση εννέα ετών από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Παράλληλα, λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μετά από οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. θα διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία ή θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης σταδιακά και ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από 06:00 της Πέμπτης έως τη λήξη της επίσκεψης την Παρασκευή. Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

    Διαδηλώσεις και το απόγευμα

    Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα από συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλειστοί αύριο οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο από τις 12.00 έως τις 16.00
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογένεια Γρηγορόπουλου: «Η ψυχή του Αλέξανδρου αναζητεί δικαίωση»



    ΣΧΟΛΙΑ