• Top Stories

    Εμπρηστική επίθεση στο Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου

    εμπρησμός Ακαδημίας


    Εμπρησμός σε κτήριο γραφείων στην οδό Ακαδημίας έσπειρε τον τρόμο και κινητοποίησε κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση των πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό ατόμων που είχαν παγιδευτεί.

    Ειδικότερα το απόγευμα της Τετάρτης 4/1, άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από 4 γκαζάκια στην είσοδο των γραφείων του κοινωφελούς ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημητρίου Τσάτσου, «Κέντρο Ευρωπαϊκού και Συνταγματικού Δικαίου», που βρίσκεται στον 3ο όροφο επταόροφης πολυκατοικίας στην οδό Ακαδημίας 43 με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

    Η φωτιά δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά από τους καπνούς προκλήθηκε πανικός, ενώ πολλοί εργαζόμενοι στο κτήριο κατέφυγαν στην ταράτσα.

    Επιτόπου έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, που έσβησαν γρήγορα τη φωτιά, αλλά χρειάστηκε να παρέμβουν για να κατέβουν από τον 3ο και τον 4ο όροφο τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα ήταν την ώρα εκείνη στα γραφεία του ιδρύματος.

    Μία γυναίκα από τους τρεις που εγκλωβίστηκαν μεταφέρθηκε προληπτικά με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

    Στο σημείο έφτασε και ένα κλιμακοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και αναπτύχθηκε η κλίμακα για την ταράτσα, αλλά όσοι βρίσκονταν εκεί δεν χρειάστηκε να απομακρυνθούν καθώς έσβησε έγκαιρα η πυρκαγιά.

    Στην είσοδο των γραφείων του κοινωφελούς ιδρύματος βρέθηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, τα οποία παρελήφθησαν από την Αστυνομία, από την οποία διενεργείται προανάκριση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συγκλονίζει ο δολοφόνος της παιδοψυχιάτρου: “Θόλωσε” επειδή του ζήτησε να χωρίσουν ενώ εκείνος ήθελε παιδί μαζί της!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τ. Θεοδωρικάκος: «Η απάτη που παρήγαγε ο Τσίπρας και οι συνοδοιπόροι του πρέπει να τελειώσει»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλος στη σύγχυση για την αυτόνομη θέρμανση! Διευκρινιστική εγκύκλιο βγάζει το ΥΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ