• Πολιτική

    Ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη: «Οι Έλληνες βάζουν καλό βαθμό στην κυβέρνηση»


    Άγνωστο εάν έτυχε ή πέτυχε, πάντως η κυβέρνηση γιορτάζει τον πρώτο χρόνο ζωής της, από την νίκη της 7ης Ιουλίου 2019, με την σύμπτωση και τον συμβολισμό δύο εμβληματικών έργων: την εκκίνηση των εργασιών κατεδάφισης στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά.

    Το πρώτο, το Ελληνικό, συμβολίζει την πρόοδο στις επενδύσεις αλλά και το ξεκόλλημα ενός δύσκολου έργου, ενώ το δεύτερο είναι ένα έργο με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που διευκολύνει την καθημερινότητα και μειώνει τον κυκλοφοριακό όγκο.

    Με τους νέους σταθμούς αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά περί τους 63.000 πολίτες. Επίσης, θα συμβάλλει στο να μειωθεί σημαντικά η κυκλοφορία και μάλιστα σε περιοχές όπου το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι έντονο. Ειδικότερα, η κυκλοφορία οχημάτων αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 11.000 αυτοκίνητα.

    Οι δυσκολίες που προέκυψαν στους 12 αυτούς μήνες δεν ήταν λίγες, πάντως οι Έλληνες βάζουν καλό βαθμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αναφέρεται σε  άρθρο γνώμης για την Ελλάδα στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

    Η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση αναφέρεται στις κυβερνητικές κινήσεις για την διαχείριση του μεταναστευτικού σε νησιά και Έβρο, αλλά και στην επιτυχή έκβαση του πρώτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός «παίρνει καλό βαθμό από τους Έλληνες».

    Ωστόσο, στο άρθρο της εφημερίδας επισημαίνεται ότι επόμενοι μήνες για την κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, καθώς η ανεργία αναμένεται να αυξηθεί και η οικονομία να επιστρέψει στην ύφεση.

    Η θετική γνώμη των Ελλήνων για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Σε όλες τις έρευνες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιλιγγιώδες, ενώ καλύτερο βαθμό παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα.



    ΣΧΟΛΙΑ