Πολιτική

Έμβασμα 30.000 ευρώ από τον Αρτεμίου στον Πετσίτη

  • NewsRoom

Μανώλης Πετσίτης


Έμβασμα ύψους 30.000 ευρώ εστάλη τον Ιούλιο του 2017 από το γραφείο του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου προς τον Μανώλη Πετσίτη, σύμφωνα με πληροφορίες του protagon.gr.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, λίγες ημέρες αργότερα ξεκίνησε η διαδικασία διάλυσης μίας εκ των offshore των Panama Papers του Kύπριου δικηγόρου, της Pizzazz Ltd, η οποία είχε ως αντικείμενο ένα συμβόλαιο συμβουλευτικών υπηρεσιών για προϊόντα λιπασμάτων, καθώς και τραπεζικό λογαριασμό σε κυπριακό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Το έμβασμα των 30.000 ευρώ έφτασε σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του Μανώλη Πετσίτη στις 12 Ιουλίου 2017. Φέρεται ότι είχε σταλεί από λογαριασμό του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου, Πιερή & Συνεργάτες, στην κυπριακή τράπεζα RCB, γνωστή και ως Russian Commercial Bank (Cyprus).

O ίδιος τραπεζικός λογαριασμός του δικηγορικού γραφείου χρησιμοποιούνταν για την εξόφληση οφειλών προς την Mossack Fonseca, την παναμέζικη νομική εταιρεία απ’ όπου διέρρευσαν τα Panama Papers, για τη διαχείριση και τα λειτουργικά τέλη των offshores.

Η πληροφορία αυτή αποκαλύπτει την απευθείας χρηματική σύνδεση του Μανώλη Πετσίτη με το δικηγορικό γραφείο Αρτεμίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μανόλο του Παππά εκπροσωπούσε φορολογικά συνεργάτες του Αρτεμίου πριν τις εκλογές του 2015 με τον Νίκο Παππά να υποστηρίζει ότι ο Μανώλης Πετσίτης «μεταπήδησε στον ιδιωτικό τομέα στις αρχές του 2016».


ΣΧΟΛΙΑ