Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα, όσα κινούνται με φυσικό αέριο ή υγραέριο, τα υβριδικά, και τα ΙΧ με κινητήρα Εuro 6 (υπό την προϋπόθεση να εκπέμπουν κάτω από 100 – 120 γραμμάρια Co2) θα μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στον Δακτύλιο της Αθήνας, όπως αποφασίστηκε σε διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη , που έγινε υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ,με τους συναρμόδιους υπουργούς Κώστα Αχ. Καραμανλή, Κώστα Σκρέκα, Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον δήμαρχο Αθηναίων, Παύλο Μπακογιάννη.
Η απόφαση για επαναφορά της εκ περιτροπής κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας στις 25 Οκτωβρίου ήταν ειλημμένη και έχει ήδη ανακοινωθεί από τον υπουργό Μεταφορών κι Υποδομών, όμως το –και πολιτικό– πρόβλημα για την κυβέρνηση, ήταν τί θα γίνει με τα ΙΧ σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6 που έχουν προμηθευτεί χιλιάδες πολίτες, ακριβώς για να εξαιρούνται από τα μέτρα.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής είχε πει ότι η μοναδική εξαίρεση θα αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, «αδειάζοντας» έτσι πολλούς κατόχους ΙΧ νέας τεχνολογίας, οι οποίοι αντέδρασαν ηχηρά. Υπό το βάρος των διαμαρτυριών έγινε η σημερινή σύσκεψη υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη, το No 2 του Μεγάρου Μαξίμου, όπως θεωρείται.
Η τελική απόφαση διορθώνει την αρχική, όπως είχε ανακοινωθεί, ενώ στην σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ελέγχων από την Τροχαία για παραβάσεις που αφορούν τον Δακτύλιο. Περίπου 250.000 αυτοκίνητα, που έμπαιναν πριν ελεύθερα, θα γυρίσουν στο σύστημα «Μονά-Ζυγά», ενώ οι άδειες δακτυλίου που χορηγούνται από την Αστυνομία θα μειωθούν κατά 50%, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.
Στην σύσκεψη εξετάστηκε και το θέμα της τροφοδοσίας των καταστημάτων. Σήμερα το ισχύον σύστημα είναι από 7π.μ.-11π.μ., 2:30 μ.μ.-5 μ.μ. και 7μ.μ.-11μ.μ., με την εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών να περιορίζει το ωράριο τροφοδοδίας μόνο μέχρι τις 8 το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ. Εξαιρέσεις διάρκειας μίας ώρας το μεσημέρι θα ισχύουν για μικρά φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα (πχ φάρμακα κ.α).
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελληνικό: Δημιουργία ακαδημίας τέννις του Πάτρικ Μουράτογλου ανακοίνωσε η Lamda
- Βουλή: Κατά της άρσης της ασυλίας για Αυγενάκη και Λαζαρίδη η επιτροπή Δεοντολογίας
- Βουλή: Την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας
- Γκουίντο Κροζέτο (Υπ. Άμυνας Ιταλίας): Το Πολεμικό Ναυτικό θα εγγυηθεί τη διέλευση των ιταλικών εμπορικών πλοίων από το Μπαμπ ελ Μάντεμπ
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
To πάρτι διαρκείας, η πρεμιέρα με κέρδη του Παππά, ο Τσακαλώτος έχει δουλειές, οι 350 του Skyline Havens, το big deal στα ξενοδοχεία, και οι μικροί εμφύλιοι στην Νέα Δημοκρατία
Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.