ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με 200, επιπλέον, αστυνομικούς «από τον πίνακα μεταθέσεων» ζητά με επιστολή της προς το υπουργείο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή το συμβούλιο, που επίκειται να πραγματοποιηθεί για τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2025.
Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών επικαλούνται τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που έχουν προκύψει με την έναρξη κατασκευής του Flyover, την λειτουργία του μετρό και τη δημιουργία νέου τμήματος ενδοοικογενειακής βίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Επισημαίνουν, ακόμη, την αύξηση του μέσου όρου ηλικίας στις ομάδες ΔΙΑΣ, Ζ, ΟΠΚΕ, ΥΑΤ και ΥΜΕΤ και τις εκατό συνταξιοδοτήσεις, φέτος, υπηρετούντων αστυνομικών, οι οποίες, όπως υποστηρίζουν, δεν αναπληρώνονται από τις μεταθέσεις του 2024, ούτε από τις 150 εσωτερικές μετακινήσεις αστυνομικών από άλλες διευθύνσεις αστυνομικών για τη στελέχωση των νέων ομάδων της ΟΠΚΕ.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνει ότι επίκειται η ενίσχυση της αστυνομίας της Αττικής, που επίσης έχει «έλλειψη προσωπικού», με την πρόσληψη εννιακοσίων νέων ειδικών φρουρών και άλλων εννιακοσίων αποφοίτων των σχολών αστυφυλάκων και, απευθυνόμενη προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αρχηγό της αστυνομίας, αντιστράτηγο, Δημήτριο Μάλλιο, τονίζει:
«Θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ενισχύσετε την ΓΑΔΘ, με ένα γενναίο αριθμό περί των 200 αστυνομικών, από τον πίνακα μεταθέσεων, έτσι ώστε να καλυφθούν τα υπηρεσιακά κενά που έχουν δημιουργηθεί με τις νέες υπηρεσιακές ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα να υπάρξει και ανανέωση προσωπικού στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής της πόλης, που αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Όντας γνώστες των προβλημάτων της ΓΑΔΘ, πιστεύουμε (και δεν ελπίζουμε) ότι θα προχωρήσετε στην απαιτούμενη γενναία ενίσχυσή της».
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Κύπρος: Ομάδα Αμερικανών έρχεται να αναβαθμίσει την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φιντάν: Η Τουρκία ανησυχεί για μια νέα γενοκτονία από τον Νετανιάχου στον Λίβανο
- Έξαλλος ο Παύλος Μαρινάκης για τη Σοφία Μητσοτάκη: «Η τοξικότητα και το μίσος τους δεν έχουν όρια»
- Axios: Σχέδιο Μακρόν για τερματισμό του Πολέμου στον Λίβανο – Η Βηρυτός να αναγνωρίσει το Ισραήλ
- Bloomberg: Φόβοι για περαιτέρω αναταραχή στο πετρέλαιο λόγω απεργιών στο Ιράν
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.