• Πολιτική

    Βίντεο με την στιγμή της έκρηξης στο σταθμό της Νέας Υόρκης

    • NewsRoom
    έκρηξη


    Τα νέα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης λένε ότι έχει τραυματιστεί μόνο ο βομβιστής, ο οποίος έχει συλληφθεί και ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Ωστόσο το γαλλικό πρακτορείο AFP, επικαλούμενο την Πυροσβεστική, αναφέρει πως υπάρχουν τέσσερις τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη.

    Ο δράστης ηλικίας 20 ετών, ήταν ζωσμένος με εκρηκτικό μηχανισμό και δεν είχε προλάβει να επιβιβαστεί σε βαγόνι όταν η βόμβα εξερράγη.

    Νωρίτερα, κλιμάκιο πυροτεχνουργών είχε αποσταλεί στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων Port Authority του Μανχάταν, όταν οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για έκρηξη. Δημοτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο NBC, ότι όντως υπήρξε έκρηξη, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η αιτία. Μέχρι τώρα, έχουν ακυρωθεί τρία δρομολόγια, ως επακόλουθο της κινητοποίησης.
    Η New York Post μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες από την έκρηξη. Ένα άτομο έχει συλληφθεί, ως δράστης, καθώς, σύμφωνα με τις πηγές, δική του ήταν η συσκευή που εξερράγη σε τούνελ του σταθμού.

    Όπως ανέφερε η New York Post, τραυματίας ήταν και ο ίδιος ο δράστης, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης έχει ήδη υποκύψει. Όπως αποκάλυψε ο Επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο δράστης είναι 27 ετών, από το Μπανγκλαντές, ζούσε στο Μπρούκλιν και εμπνεύστηκε από τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

    Για τη βόμβα οι αναφορές μιλούν για pipe bomb, αυτοσχέδιο μηχανισμό που τοποθετείται μέσα σε σωλήνα, ενώ πάνω στο δράστη βρέθηκε και κάποιου είδους μπαταρία. Πιθανότατα ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη πρόωρα. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν και ο Ντόναλντ Τραμπ και ο δήμαρχος Ντε Μπλάζιο.

    Ο επικεφαλής του γραφείου Μεταφορών προειδοποίησε τον κόσμο να αποφεύγουν το σημείο, ενώ διεξάγονται οι έρευνες.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=cCyCVsJ5EdY

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο στη Δικαιοσύνη: Γιατί ο πρόεδρος του ΣτΕ έκανε την μεγάλη επίθεση στον Κοντονή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βόμβα από τον πρόεδρο του ΣτΕ – Καταγγέλλει τον υπουργό Δικαιοσύνης για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη



    ΣΧΟΛΙΑ