• Πολιτική

    Τζανακόπουλος: Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της

    • NewsRoom
    Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος


    Άλλο ζήτημα είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις και η δεσμευτικότητα της Δικαιοσύνης και άλλο η κριτική που μπορεί να ασκήσει κανείς, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

    Σχολίασε πως δεν καταλαβαίνει γιατί θεωρείται παρέμβαση μια άποψη ότι και οι δικαστές πρέπει να υπάγονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης του «πόθεν έσχες», και πως του έκανε εντύπωση πώς διαχειρίστηκε το θέμα χτες και ο πρόεδρος του ΣτΕ και άλλοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

    «Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χτες μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της» είπε και πρόσθεσε πως του έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη ο πρόεδρος του ΣτΕ.

    Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε γενικότερα πως το να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις είναι τουλάχιστον αστείο. Σημείωσε ότι «Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει -και κάνει- τη δουλειά της, από την άλλη η κυβέρνηση οφείλει να προτείνει νομοσχέδια στο κοινοβούλιο, να σχεδιάζει την πολιτική της και αυτό να γίνεται στη βάση της έννομης τάξης. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, οι αποστολές είναι διακριτές, βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου, το σεβόμαστε όλοι το κράτος δικαίου, από κει και πέρα η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη και η πολιτική είναι πολιτική».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι απαντά ο Κοντονής στις καταγγελίες του προέδρου του ΣτΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον πρόεδρο του ΣτΕ – Καταγγέλλει τον υπουργό Δικαιοσύνης για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο Κοντονής θα είχε αποπεμφθεί



    ΣΧΟΛΙΑ