• Πολιτική

    Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς ζητάει ο Κοτζιάς – Γιατί αρνείται ο Κυρ. Μητσοτάκης

    • NewsRoom

    Νίκος Κοτζιάς


    Συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς σχεδιάζει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με την επιστροφή του από τα Τίρανα όπου βρίσκεται για συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς ξεκίνησε τηλεφωνικές επικοινωνίες με πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα, στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά και γενικότερα για τα εθνικά θέματα, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Ο κ. Κοτζιάς ήδη επικοινώνησε κατ’ ιδίαν με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και αναμένεται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα, με πιο πιθανή ημερομηνία την Τρίτη 3 Απριλίου.

    Εξάλλου, ανάλογη επικοινωνία έχει γίνει και με τη ΝΔ και συγκεκριμένα με τον κ. Κουμουτσάκο.

    Ο ΥΠΕΞ θέλει να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς για όσα γίνονται στην εξωτερική πολιτική με αιχμή βεβαίως το Σκοπιανό.

    Μητσοτάκης: Να με ενημερώσει ο Τσίπρας, όχι ο Κοτζιάς!

    Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες, σε επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ κ. Γιώργο Κουμουτσάκο προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ για τα εθνικά ζητήματα, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αντίρρηση να ενημερωθεί για οποιοδήποτε εθνικό θέμα, αλλά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και όχι από τον κ. Κοτζιά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα Σκόπια δείχνουν τα δόντια τους πριν τον νέο γύρο συνομιλιών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση κατέθεσε ρύθμιση για να μην αποφυλακιστούν οι 8 Τούρκοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προς νέα αναβολή για τις αντικειμενικές-Τα σενάρια για τον ΕΝΦΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ