• Πολιτική

    Εκλογές 2023: Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα, Πειραιά και Αττική

    • NewsRoom
    Κωστής Χατζηδάκης - Άδωνις Γεωργιάδης - Νίκος Παππάς - Λιάνα Κανέλλη - Παύλος Γερουλάνος -Μιλένα Αποστολάκη - Δόμνα Μιχαηλίδη - Νάσος Ηλιόπουλος - Μάκης Βορίδης

    Κωστής Χατζηδάκης – Άδωνις Γεωργιάδης – Νίκος Παππάς – Λιάνα Κανέλλη – Παύλος Γερουλάνος -Μιλένα Αποστολάκη – Δόμνα Μιχαηλίδη – Νάσος Ηλιόπουλος – Μάκης Βορίδης


    Θριαμβευτής στην Αττική στέφθηκε η ΝΔ στο σύνολο των εκλογικών ενοτήτων της περιφέρειας.

    Στην Α’ Αθηνών η ΝΔ εκλέγει 7 Βουλευτές: Κυριάκος Πιερρακάκης, Βασίλης Κικίλιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άγγελος Συρίγος και Φωτεινή Πιπιλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές: Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νίκος Βούτσης, ο οποίος δίνει μάχη για την τρίτη θέση με την Τζένη Αρσένη και τον Νίκο Φίλη. Το ΚΚΕ εκλέγει την Λιάνα Κανέλλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Παύλο Γερουλάνο.

    Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Β’ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 9 βουλευτές: Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Νίκος Παπαθανάσης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Άρια Αγάτσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές: την Αθηνά Λινού, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Το ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα και την Αφροδίτη Κτενα και το ΠΑΣΟΚ τη Μιλένα Αποστολάκη.

    Στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 5 βουλευτές: Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γιάννης Λοβέρδος, Μαρία Συρεγγέλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές: Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη, το ΚΚΕ 2 βουλευτές: Βιβή Δάγκα και Γιώργος Πέρρος, το ΠΑΣΟΚ την Νάντια Γιαννακοπούλου και η Ελληνική Λύση τη Μαρία Αθανασίου.

    Στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, η ΝΔ εκλέγει 11 βουλευτές: Νίκος Δένδιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βασίλης Σπανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Γιάννης Καλλιάνος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Τάσος Γαϊτάνης και Ιωάννα Γκελεστάθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 4 βουλευτές: Νίκος Παππάς, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος δίνει μαζί με τον Γιάννη Μαντζουράνη. Το ΚΚΕ εκλέγει 2 βουλευτές: τη Σεμίνα Διγενή και τον Χρήστο Κατσώτη, το ΠΑΣΟΚ  εκλέγει 1 με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται ενώ σε περίπτωση που επιλέξει μία από τις άλλες έδρες που είναι υποψήφιος, τη θέση του θα πάρει ο Παύλος Χρηστίδης. Έναν βουλευτή εκλέγει και η Ελληνική Λύση, τη Νίκη Αγιοστρατίδου.

    Στην Α’ Πειραιώς, η ΝΔ εκλέγει 3 βουλευτές: Κώστας Κατσαφάδος, Δόμνα Μιχαηλίδου και Νίκος Βλαχάκος, ο οποίος δίνει μάχη με τον Νίκο Μανωλάκο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει έναν βουλευτή, με τον Αλέξη Τσίπρα να προηγείται σε ψήφους, ενώ σε πρίπτωση που επιλέξει μία από τις άλλες έδρες που είναι υποψήφιος, την έδρα διεκδικεί ο Θοδωρής Δρίτσας. Το ΚΚΕ εκλέγει και αυτό ένα βουλευτή τον Νίκο Αμπατιέλο.

    Στη Β’ Πειραιώς, η ΝΔ εκλέγει 3 βουλευτές, τον Γιώργο Βρεττάκο, τον Μιχάλη Λιβανό και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 2 βουλευτές τη Νίνα Κασιμάτη και τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος δίνει μάχη με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Το ΚΚΕ εκλέγει τη Διαμαντώ Μανωλάκου, το ΠΑΣΟΚ τον Δημήτρη Διαμαντίδη και η Ελληνική Λύση τη Σοφία – Χάιδω Ασημακοπούλου.

    Στην Ανατολική Αττική, η ΝΔ εκλέγει 7 βουλευτές: Σοφία Ζαχαράκη, Μάκης Βορίδης, Στέλιος Πέτσας, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου, Βάσω Κόλλια και Κατερίνα Κατσανδρή. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 2 βουλευτές: τον Γιώργο Καραμέρο και τον Χρήστο Σπίρτζη. Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, το ΚΚΕ τον Γιάννη Γκιόκα, ο οποίος δίνει μάχη με την Ελένη Γερασιμίδου και η Ελληνική Λύση τον Στέλιο Φωτόπουλο, ο οποίος δίνει μάχη με την Ευθαλία Αμανατίδου και την Γαλάτω Αλεξανδράκη.

    Τέλος, στην Δυτική Αττική, η ΝΔ εκλέγει 2 βουλευτές: τον Γιώργο Κότσηρα και τον Θανάση Μπούρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γιώργο Τσίπρα και το ΚΚΕ τον Χρήστο Τσοκάνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποια ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Βουλής με την απλή αναλογική



    ΣΧΟΛΙΑ