• Πολιτική

    Ποια ηχηρά ονόματα μένουν εκτός Βουλής με την απλή αναλογική

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης - Ανδρέα Λοβέρδος - Γιάννης Οικονόμου - Ανδρέας Ξανθός - Δημήτρης Αβραμόπουλος - Πάνος Σκουρλέτης - Αλέξανδρος Τριανταφυλίδης - Σταύρος Κοντωνής - Σπίλιος Λιβανός

    Νίκος Φίλης – Ανδρέα Λοβέρδος – Γιάννης Οικονόμου – Ανδρέας Ξανθός – Δημήτρης Αβραμόπουλος – Πάνος Σκουρλέτης – Αλέξανδρος Τριανταφυλίδης – Σταύρος Κοντωνής – Σπήλιος Λιβανός


    Εκτός Βουλής μένουν ηχηρά ονόματα από τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, λόγω της απλής αναλογικής. Σε πολλές περιτπώσεις, όπως πχ στην εκλογική περιφέρεια Φθιώτιδας ο κ. Οικονόμου, σε εκλόγιμες θέσεις μπαίνουν βουλευτές με πολύ λιγότερες ψήφους.

    Στην Αττική στην Α’ Αθηνών μένουν εκτός: ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και η Κωνσταντίνα Κούνεβα από το ΚΚΕ.

    Στον Βόρειο τομέα Αθηνών, εκτός βουλής μένουν: από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιάννης Μπαλάφας, η Ελένη Αυλωνίτου και η Αννέτα Καββαδία, ενώ από το ΠΑΣΟΚ εκτός μένει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Στον Δυτικό τομέα εκτός μένουν ο Δημήτρης Βίτσας, η Χαρά Καφαντάρη και ο Παναγιώτης Κουρουπλής και από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

    Στον Νότιο τομέα, από τη ΝΔ μένουν εκτός ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάρκας.

    Στην Α’ Πειραιά εκτός από τη ΝΔ μένει η Νόνη Δούνια, ενώ στη Β’ Πειραιά ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης.

    Στην Ανατολική Αττική, εκτός Βουλής μένει και ο Ευάγγελος Αντώναρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός Αττικής, από τη ΝΔ εκτός Βουλής μένει αυτή την ώρα η Φωτεινή Αραμπατζή στις Σέρρες, ο Γιάννης Οικονόμου στην Φθιώτιδα, ο Σπήλιος Λιβανός στην Αιτωλοακαρνανία και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Ηλεία.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν η Κατερίνα Ιγγλέζη στην Χαλκιδική, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και ο Γρηγόρης Γεροτζόφιας στη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Βαρεμένος και ο Θάνος Μωραΐτης στην Αιτωλοακαρνανία, ο Μάκης Μπαλαούρας στην Ηλεία, ο Σταύρος Αραχωβίτης στη Λακωνία και ο Γιώργος Σταθάκης στα Χανιά, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στη Μαγνησία και ο Ανδρέας Ξανθός στο Ρέθυμνο.

    Από το ΠΑΣΟΚ εκτός μένουν ο Σταύρος Κοντωνής και ο Βασίλης Σκουντής στο Ρέθυμνο.

    Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο, ότι καθώς οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με ενισχυμένη αναλογική και λίστα και όχι σταυρούς, αναμένεται ότι ακρετά από τα ονόματα της ΝΔ, που αυτή την ώρα με βάση τα παραπάνω δεδομένα βρίσκονται εκτός Βουλής, θα καταφέρουν να εκλεγούν, ενώ αναμένεται να αυξηθούν τα ηχηρά ονόματα από τα υπόλοιπα κόμματα που θα μείνουν εκτός κοινοβουλίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης: Ποιοι υποψήφιοι εκλέγονται



    ΣΧΟΛΙΑ