• Πολιτική

    Εκλογές 2023: Η ΝΙΚΗ μπαίνει στη Βουλή με 10 έδρες – Ποιο είναι το κόμμα του θεολόγου Νατσιού

    Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής στο κόμμα Νίκη

    Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής στο κόμμα Νίκη


    Με 10 έδρες φαίνεται πως μπαίνει στη Bουλή το κόμμα ΝΙΚΗ, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές 2023, στο 50,20% λαμβάνοντας 3,81%.

    Την είσοδο του συντηρητικού κόμματος  επιβεβαίωσε νωρίτερα το τελικό exit poll που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό της θα κυμανθεί από 2,7% έως 4,7% λαμβάνοντας δέκα (10) έδρες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

    Ποια είναι η ΝΙΚΗ

    Με ποσοστό 1% εμφανίστηκε για πρώτη φόρα στις δημοσκοπήσεις κατά τις παραμονές των εκλογών της 21ης Μαΐου, το κόμμα του δασκάλου – θεολόγου από το Κιλκίς, κ. Δημήτρη Νατσιού.

    Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το κόμμα έφτασε στο 2,9%, αλλά δεν κατάφερε να αγγίξει το 3% και να εισέλθει στη Βουλή. Το διάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, το κόμμα είχε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με εκκλησιαστικές οργανώσεις και μοναστήρια του Αγίου Όρους.

    Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2019, με έδρα την Θεσσαλονίκη, ένα σχεδόν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

    Ήταν αποτέλεσμα ζυμώσεων προσώπων που είχαν αντιδράσει σθεναρά στην υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, συμμετέχοντας ενεργά και οργανωτικά στα μεγάλα συλλαλητήρια που τότε είχαν πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Αν και αρχικά στόχος ήταν η κάθοδος στις εκλογές του 2019, αυτό δεν έγινε  εφικτό, καθώς υπήρξαν οργανωτικές δυσκολίες.

    Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ είναι ο Δημήτρης Νατσιός, γνωστός για τη μάχιμη αρθρογραφία του για εθνικά και θρησκευτικά θέματα.

    Ο ίδιος διατηρεί -και δεν το κρύβει- ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με εκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά και μονές του Αγίου Ορους.

    Δεν κρύβει επίσης τα φιλορωσικά του αισθήματα, χαρακτηρίζοντας «εγκληματική» την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

    Ηταν από τους κορυφαίους εκφραστές της απορριπτικής γραμμής για τη Συμφωνία των Πρεσπών καταγγέλλοντας «εθνική μειοδοσία».

    Το 2006 ο κ.Νατσιός ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που είχε αναδείξει με άρθρο του τον περιβόητο «συνωστισμό» της Μαρίας Ρεπούση στο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, ενώ είναι γνώριμος στο τηλεοπτικό κοινό, αφού για σχεδόν μια 12ετία ήταν παρουσιαστής της εκπομπής «Γράμματα Σπουδάματα» στο 4Ε, το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό κανάλι στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και στο Δίον Τηλεόραση.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ