• Πολιτική

    Δρίτσας στη Βουλή: Ναι τσακίστηκα και πήγα στην Αίγινα! Πώς εξήγησε τις επίμαχες δηλώσεις για Λυκουρέζο (video)

    • NewsRoom


    Το εσπευσμένο της μετάβασής του στην Αίγινα, λίγες μόλις ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο πέρασμα της Πέρδικας, επιχείρησε να δικαιολογήσει ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου.

    “Γιατί πήγα στην Αίγινα; Ήμουν στο Λεωνίδιο και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, με ενημερώνει για το τραγικό συμβάν. Δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. ‘Γιατί τσακίστηκε λέει ο Δρίτσας’, ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του κόμματός σας. Ναι, τσακίστηκα και πήγα. Δεν θα μπορούσα να μείνω να κάνω μπάνια στο Λεωνίδιο όταν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία”, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Δρίτσα,  με την οποία απάντησε εμμέσως στον Άδωνι Γεωργιάδη που τον είχε καλέσει να παραιτηθεί.

    Σε δηλώσεις του προ εβδομάδων, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε καταλογίσει σοβαρότατες ευθύνες στον υπουργό Ναυτιλίας για το χειρισμό της υπόθεσης, κατηγορώντας τον μάλιστα ότι αντί να υποβάλει την παραίτησή του “έτρεξε να στηρίξει τον χειριστή του ταχυπλόου” δηλώνοντας ότι “ήταν κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής”.

    “Δεν νομίζω ότι σε προηγούμενη Κυβέρνηση υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας να στεκόταν εάν σε ένα τέτοιο δυστύχημα υπήρχε τόσο μεγάλη αστοχία του κράτους! Και αντί να συζητάμε γι΄αυτή την συγκλονιστική αποτυχία, πρωτοφανής στα ελληνικά χρονικά, και η οποία συμπληρούται από τις δηλώσεις του κ.Δρίτσα ο οποίος έσπευσε αντί να κάνει το καθήκον για τη διερεύνηση του περιστατικού, να παραστήσει τον μάρτυρα υπεράσπισης του χειριστή ταχυπλόου, πιστεύω ότι οποιοσδήποτε υπουργός Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ ή της Ν.Δ. θα είχε παραιτηθεί εντός της επόμενης μίας ώρας με δεδομένη την τόσο μεγάλη αστοχία στον χειρισμό της υπόθεσης”, είχε δηλώσει ο κ., Γεωργιάδης.

    Στην απάντησή του ο κ. Δρίτσας απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος του, λέγοντας ότι με το που έφθασε στο σημείο της τραγωδίας δεν έκανε τίποτε άλλο από το να συντονίσει “από τη δική του πλευρά ευθύνης, όλες εκείνες τις ενέργειες, για τους τραυματίες, για τις ενέργειες διάσωσης”. Ασχολήθηκα, είπε, με όλα τα θέματα τις ευθύνης μου και στον λιμενάρχη, είπα να μην μείνει καμία πτυχή αυτής της υπόθεσης αδιερεύνητη.

    Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του για τον χειριστή του ταχύπλοοου που έτυχαν διάφορων ερμηνειών (και κυρίως ότι έσπευσε να υπερασπιστεί τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο, τον φερόμενο ως χειριστή του μοιραίου ταχυπλόου).

    “Αναφέρθηκα απαξιωτικά και για την οδήγηση στη στεριά και για την οδήγηση στη θάλασσα, για κάθε συμπεριφορά, οδηγού η κυβερνήτη που θέλει να έχει τον εαυτό του νταή του βολάν και της θάλασσας. Είπα, ότι στο πέρασμα Αίγινας – Πέρδικας, δεν νοείται υψηλή ταχύτητα. Ένας έμπειρος κατά τεκμήριο, όχι από τη δικογραφία, κυβερνήτης, δεν είναι νοητό να μη δείξει την οφειλόμενη επιμέλεια και να τρέχει με την δύναμη που έχει ένα ταχύπλοο σκάφος σε αυτή την περιοχή”, εξήγησε από το βήμα της Βουλής ο κ. Δρίτσας.

    Δείτε το βίντεο της απάντησης του υπουργού:

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/o-77chronos-tis-eginas-therise-katigorise-allon-ke-efige/69815

    http://www.mononews.gr/e-papadopoulou-gia-tin-tragodia-stin-egina/69632



    ΣΧΟΛΙΑ