ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, αποφάσισε να στηρίξει με χρηματική δωρεά την ερευνητική δραστηριότητα των νοσοκομείων μολυσματικών ασθενειών Lazzaro Spallanzani της Ρώμης και Luigi Sacco του Μιλάνου. Τα δυο νοσοκομεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της έρευνας επί του Covid-19 και είχαν κύριο ρόλο στην ερευνητική δράση με αντικείμενο τον Sars.
H πρωτοβουλία αυτή είναι συνέχεια της ένδειξης αλληλεγγύης, κατά τις πιο δύσκολες ημέρες της πανδημίας, όταν στις 2 Απριλίου, σε τελετή στο Υπουργείο Εξωτερικών, δίπλα στην ελληνική είχε υψωθεί και η ιταλική σημαία. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τονίσει ότι επρόκειτο να ακολουθήσει και μια κίνηση ουσιαστικής αρωγής από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.
Χθες και σήμερα, ο πρέσβης μας στην Ιταλία, Θεόδωρος Πασσάς συνάντησε τους υπεύθυνους των νοσοκομείων Σπαλαντσάνι και Σάκο, Tζουζέπε Ιπόλιτο και Μάσιμο Γκάλι και τους ενημέρωσε επίσημα για την δωρεά, συνολικού ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Πρόθεση των Ιταλών επιστημόνων, αλλά και της ελληνικής πλευράς, είναι τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων των δυο χωρών. Με βασική διαπίστωση ότι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, απαιτείται ουσιαστική συνέργεια, για την επιτυχή αντιμετώπιση των τωρινών αλλά και μελλοντικών επιδημιών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κάνατε λάθη στην εγγραφή του ακινήτου στο Κτηματολόγιο; Οι 3 λύσεις για να τα διορθώσετε
- Οι αντοχές της Πειραιώς, η διορατική Βρεττού και το παρασκήνιο με τα ΑΤΜ, η κίνηση – ματ του Πιέρ, τι τρέχει με την εφοπλίστρια Παληού, η επιστροφή του Greg κι ένας καυγάς στην Τήνο με διάσημο γυναικολόγο
- Κάιλι Τζένερ: Το βαρύ οικονομικό όπλο του K-Factor, έχει μεγάλο ταλέντο στα χείλη
- Toyota Ελλάς: Γεμίζει τα ταμεία της μητρικής – Εντυπωσιακές επιδόσεις
