• Πολιτική

    Δόμνα Μιχαηλίδου κατά του δημάρχου Ζακύνθου, έπειτα από προσβλητικό σχόλιό του για τα ΑΜΕΑ

    • NewsRoom
    Δόμνα Μιχαηλίδου: Ξεπαγώνει το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερήλικων

    Δόμνα Μιχαηλίδου


    «Απαράδεκτους» χαρακτήρισε τους σχολιασμούς του δημάρχου Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη, για τους ΑμεΑ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Η ίδια ανέφερε σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα πως «η ενσωμάτωση των συμπολιτών μας με αναπηρία στην κοινωνική και οικονομική ζωή είναι αυτονόητο δικαίωμά τους και η εργασία είναι βασική προϋπόθεση για να το πετύχουν. Οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τους προσβάλλουν στο ελάχιστο, προσβάλλουν όμως τα μέγιστα όποιον σκέφτεται με αυτό τον τρόπο».

    Η κα Μιχαηλίδου συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δουλεύουμε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ήδη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης απασχολούνται μέσα από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για πρώτη φορά, συμπολίτες μας με αναπηρίες. Στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία έχουμε αποτυπώσει με σαφείς και μετρήσιμους στόχους όλες τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε για να κάνουμε πραγματικότητα την ισότιμη αντιμετώπισή τους στην εργασία και στην κοινωνία»

    Η επίμαχη δήλωση του δημάρχου Ζακύνθου

    Όλα ξεκίνησαν κατά ρτη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προτάθηκε στον Νικήτα Αρετάκη, να προσλάβει στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ΑμέΑ, όπως και άτομα που είναι κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

    Αντιδρώντας ο κ. Αρετάκης ανέφερε: «Να πάρουμε επιδοτούμενος, να πάρουμε ανθρώπους άσχετους να δουλεύουν ένα διάστημα και να φεύγουν μετά, να μην έχουν επιμέτρηση, να μην έχουμε οργάνωση στο τμήμα και, περιμένεις να πάμε μπροστά;». Στην συνέχεια ανεβάζοντας τους τόνους συμπλήρωσε: «Με επιδοτούμενους, με ανθρώπους που δεν μπορούν να δουλέψουν, με σακατεμένους θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ έτσι; Με σακατεμένους θα πάει μπροστά η ΔΕΥΑΖ;».

    Διαβάστε επίσης:

    Κορωνοϊός: Ο ΟΠΑΠ στηρίζει τους φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους – Δωρίζει απαραίτητο υγειονομικό υλικό σε δομές σε όλη Ελλάδα

    Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

    ΑμεΑ για έργα στην Ακρόπολη: Η πολιτεία λύνει τον γόρδιο δεσμό του αποκλεισμού της πρόσβασης μας στον Ιερό Βράχο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ