«Το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος και στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους», ανέφερε εκπρόσωπος του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού Τζέρι Ράις.
Ο εκπρόσωπος έκανε αυτή την τοποθέτηση έγινε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα που θέλουν το Ταμείο να δυναμιτίζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, αξιώνοντας τόσο την μείωση του αφορολόγητου από το 2019, όσο και την ταυτόχρονη περικοπή των συντάξεων και το πάγωμα των αντιμέτρων.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ πρόσθεσε πως «οι δύο προϋποθέσεις αυτές περί μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους αποτελούν πάγια θέση του Ταμείου εδώ και καιρό και μόνο με την εκπλήρωση τους θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του προγράμματος».
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ αναμένει πως «οι συζητήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές και τις πολιτικές για το 2019 θα αρχίσουν με την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους τους επόμενους μήνες, όπως έχει συμφωνηθεί».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το ΔΝΤ «πάγωσε» το χαμόγελο Τσακαλώτου: Ξεχάστε αντίμετρα, κόψτε το 2019 το αφορολόγητο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μετά μνημόνιο εποχή: Αυτό είναι το αναπτυξιακό πλάνο της κυβέρνησης-Τι ελπίζει για χρέος και ΔΝΤ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί το ΔΝΤ είναι έτοιμο να πειραματιστεί και πάλι με την Ελλάδα. Απών ο Τσίπρας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΘΟ: Σαρωτικές αλλαγές φέρνει το νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό ν/σ – Τι κερδίζουν ένστολοι, αγρότες, λαϊκές αγορές
- Υβριδικό Renault Symbioz E – Tech
- Μεγάλου (Πειραιώς): Κάτω από 50 εκατ. η επίπτωση από την απόφαση του Αρείου Πάγου – Τι είπε για το payout
- Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.