• Πολιτική

    Ορκίστηκε πρωθυπουργός της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης (live+pics)

    • NewsRoom

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο


    Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την χθεσινή νίκη της ΝΔ, που της δίνει ισχυρή αυτοδυναμία 158 εδρών. Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο λίγα λεπτά πριν από τις 13:00 συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μαρέβα, και τα τρία παιδιά του.

    Παρούσες ήταν και οι τρεις αδελφές του κ. Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, καθώς και η μητέρα της Μαρέβας Μητσοτάκη.

    Την τελετή παρακολούθησαν ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Ζούλας, για τον οποίο ακούγεται ότι θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην ΕΡΤ.

    Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε θρησκευτικό όρκο. Την τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

    Από δεξιά, Ντόρα Μπακογιάννη, Αλεξάνδρα και Κατερίνα Μητσοτάκη
    Τα παιδιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, Σοφία και Δάφνη, μαζί με τη μητέρα τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο Προεδρικό Μέγαρο
    H Ντόρα Μπακογιάννη

    Μετά την ορκωμοσία ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχτεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Προεδρικό μέγαρο λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και τα τρία παιδιά τους

    Το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και αύριο, Τρίτη, θα γίνει η ορκωμοσία, το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία.



    ΣΧΟΛΙΑ