• Πολιτική

    Δισταχτικός ο Ερντογάν για την συνάντηση με τον Τραμπ

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως έχει πλέον ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ για την συνάντηση με τον ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, στις 13 Νοεμβρίου, έπειτα από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

    Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ως προσβολή στο τουρκικό έθνος, ενώ όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ δήλωσε ότι μετά την εξέλιξη έχει αποφασίσει ακόμα αν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον.

    «Αυτό δεν έχει καμία αξία και η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει», είχε πει για το ψήφισμα ο πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «μια χώρα, η ιστορία της οποίας είναι γεμάτη γενοκτονίες, δουλεία, εκμετάλλευση, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δώσει μαθήματα στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.

    Πάντως, το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι ο Ερντογάν έχει ακόμη πολλούς λόγους για να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, μεταξύ των οποίων ότι δύο πλευρές προσπαθούν να εξομαλύνουν τις διαφορές τους για το θέμα της αγοράς των ρωσικών S-400 από τη Ρωσία, που οδήγησε στο πάγωμα του προγράμματος των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

    Σημειώνεται τέλος, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ίδια ομιλία του είχε εξαπολύσει επίσης και νέες απειλές κατά της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για «βόμβες στους δρόμους», για «όπλα που θα σπέρνουν θάνατο» και για «Κίτρινα Γιλέκα» σε κάθε χώρα της Δύσης. «Τα φίδια-τρομοκράτες που ταΐζετε θα γυρίσουν μια μέρα να σας δαγκώσουν», είχε πει ο πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος στους Κούρδους του PKK αλλά και της πολιτοφυλακής των YPG.



    ΣΧΟΛΙΑ