Διεθνής πολιτική

Δεν σταματά ο Ερντογάν: Ανάξιο λόγου το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

  • NewsRoom
Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


«Ανάξιο λόγου» χαρακτήρισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ψήφισμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με το οποίο αναγνωρίζεται επίσημα η Γενοκτονία των Αρμενίων.

Μετά την πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στο άκουσμα της είδησης, ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την «Daily Sabah», τόνισε ότι οι ιστορικοί θα πρέπει να λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις και όχι οι πολιτικοί.

Όπως τόνισε ο Ερντογάν, η Τουρκία από την μεριά της έχει χτυπήσει την πόρτα της Αρμενίας για να ανοίξει τα αρχεία της, ωστόσο εκείνοι «το αρνούνται καθώς δεν έχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους».

«Πυρά» και στην Ευρώπη

Ο Ερντογάν επιτέθηκε και στην Ευρώπη, λέγοντας ότι παρέχει προστασία στους Κούρδους.

«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη, έχουν πραγματοποιήσει 700 ενέργειες με στόχο την Τουρκία από την αρχή της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης» σημείωσε ο Ερντογάν κατά την ομιλία του σε μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

«Απευθύνομαι στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση. Κάνετε λάθος. Το φίδι της τρομοκρατίας που ταΐζετε σήμερα με τα χέρια σας θα γυρίσει να σας δαγκώσει. Θα αντιληφθείτε, φυσικά, το λάθος που κάνατε, όταν αρχίσουν να εκρήγνυνται οι βόμβες στους δρόμους σας, όταν τα όπλα των τρομοκρατών θα ξερνούν θάνατο κι οι βάνδαλοι θα αρχίσουν να καίνε. Τα ‘κίτρινα γιλέκα’ δεν θα είναι μόνον σε μια χώρα, αλλά σε όλες… Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά» είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε λέγοντας πως πολλές από τις συγκεκριμένες κόρες, μπορεί να είναι σύμμαχοι της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο αποδέχονται τις ενέργειες των «τρομοκρατών», όπως χαρακτηρίζει τους Κούρδους ο Ερντογάν.


ΣΧΟΛΙΑ