• Πολιτική

    Δημοσκοπήσεις: Σταθερά μπροστά με ισχυρή διαφορά η ΝΔ


    Το καθαρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την ακατάσχετη προεκλογική παροχολογία και τις απειλές του Αλέξη Τσίπρα για την περίπτωση νίκης του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, δίνουν δύο ακόμα δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, για λογαριασμό του ΑΝΤ1, η ΝΔ προηγείται με 7 μονάδες διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα η ΝΔ προηγείται με 29,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%, το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 5,4% , το ΚΚΕ με 4,8%, η Ελληνική Λύση με 2,1%, το Μέρα25 με 2,1%, η Ένωση Κεντρώων με 1,6%, Το Ποτάμι με 1,3% , η Λαϊκή Ενότητα με 1,1% , η Δημιουργία Ξανά με 1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%. Άλλο ψηφοδέλτιο δηλώνει ότι θα ρίξει στην κάλπη το 4,1% των ερωτηθέντων, άκυρο-λευκό ή αποχή θα επιλέξει το 4,9%, ενώ αναποφάσιστο δήλωσε το 12,2%.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star, η ΝΔ προηγείται με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εν λόγω δημοσκόπηση η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 29% έναντι 22,5% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6.8% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 10%.

    Και οι δύο δημοσκοπήσεις, αναλύοντας τα δεδομένα, παρουσιάζουν σενάρια για την κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου σύμφωνα με τα οποία η ΝΔ βρίσκεται πάντα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Κάτι που συμφωνούν και αρκετές από τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

    Πάντως, οι απαντήσεις είναι πλέον θέμα χρόνου καθώς έμειναν κάτι λιγότερο από 2 εικοσιτετράωρα μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  των εκλογών.



    ΣΧΟΛΙΑ