• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί – Για ποιους χτυπάνε καμπανάκια

    • NewsRoom
    Δένδιας

    Νίκος Δένδιας, υπουργός Εξωτερικών


    Σαφή υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll. Παρά την μικρή πτώση που καταγράφει το κυβερνών κόμμα (38% – πτώση 2,3%), η διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στο ιλιγγιώδες 19,9%.

    Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να καρπωθεί την φθορά της ΝΔ και συνεχίζει να χάνει δυνάμεις φτάνοντας στο 18,1%. Εξάλλου, το 54% απάντησε «καθόλου» στο ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση που ασκεί το κόμμα.

    Από την άλλη, κέρδη αποκομίζει το Κίνημα Αλλαγής που φτάνει στο 6,7% από 5,8% τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφεται για το ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll τον τελευταίο χρόνο.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νικά κατά κράτος τον Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό (49,4% – 17,3%).

    Οι υπουργοί

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατάταξη των υπουργών στις θετικές/αρνητικές γνώμη.

    Πρώτος σε θετικές γνώμες είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας (64,2%), στον οποίο πιθανώς πιστώνεται η επιτυχής διαχείριση των δύσκολων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Μάλιστα, αυτό καταγράφεται και στην ερώτηση «Βλέπετε θετικά την έναρξη διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;» στην οποία απαντά θετικά και μάλλον θετικά το 52%.

    Στην δεύτερη θέση είναι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εκτός λίγων περιπτώσεων βρίσκεται σχεδόν πάντα υψηλά στις θέσεις των θετικών γνωμών.

    Τρίτος κατατάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρά τα προβλήματα του περασμένου μήνα με τις μάσκες στα σχολεία.

    Ακολουθούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και την πρώτη δεκάδα κλείνει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

    Το μικρότερο ποσοστό αρνητικών γνωμών συγκεντρώνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης (15%).

    Καμπανάκι χτυπά για την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία όχι μόνο πέφτει στην 12η θέση, αλλά το 49% των ερωτηθέντων εξέφρασε αρνητική γνώμη γι’ αυτήν.

    Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται στην 14η θέση με ποσοστό αρνητικών γνωμών 50%, ενώ ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής βρίσκεται στην 18η θέση.

    Στην τελευταία, 19η θέση, βρίσκεται ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης με ποσοστό αρνητικών γνωμών 47,5%.



    ΣΧΟΛΙΑ