• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται στο Πρωθυπουργικό Γραφείο τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όμως, δεν δουλεύουν όλα «ρολόι»


    Ποσοστό 28,5%, στη πρόθεση ψήφου έλαβε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

    Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 17 και 23 Μαΐου κι έλαβε υπόψη της τόσο το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ όσο και τη νέα ένταση στα ελληνοτουρκικά αλλά και τις εξελίξεις με την ευλογιά των πιθήκων.

    Στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή» βγαίνουν τα εξής αποτελέσματα:

    Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 28,5%, ανεβαίνοντας 1,5 μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Απριλίου. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 20,3%, με άνοδο 0,5 μονάδες (από 19,8% τον Απρίλιο). Η διαφορά των δύο κομμάτων ανεβαίνει στις 8,2 μονάδες, από 7,2 μονάδες που ήταν τον Απρίλιο. Τρίτο κόμμα ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ το οποίο παίρνει ποσοστό 11,8% από 14,4% τον Απρίλιο. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και άνοδο 0,2 μονάδες. Οριακά εκτός Βουλής φαίνεται το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη με 2,9% από 3,2% τον Απρίλιο.

     

    Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 36.1% έναντι 25,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 15% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,4%, η Ελληνική Λύση με 5,2% και η Μέρα25 με 3,7% .

     

     

    Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα νομίζετε ότι θα έρθει πρώτο στις εκλογές), το 66% πιστεύει ότι θα νικήσει η ΝΔ.

    Το 18% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 6% το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, άλλο κόμμα το 2%. Όπως φαίνεται από τον περασμένο Φεβρουάριο η παράσταση νίκης στη ΝΔ είναι πάνω κάτω στα ίδια ποσοστά, κι ελαφρά αυξημένα του ΣΥΡΙΖΑ (από 16% στο 18%). Σχετικά με την εκλογική επιρροή, οι πολίτες λένε ότι θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση σε ποσοστό 52% και δεν θα ψήφιζε το 47%.

    Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ποσοστό 34%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 6%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 2%.

    Διαβάστε επίσης:

    ΝΔ: Η χυδαιότητα έχει γίνει πλέον ο μοναδικός τρόπος αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ

    Δημοσκόπηση: Μεγαλώνει η «ψαλίδα» – 8,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ