• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Marc: Το 11,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν προς τη ΝΔ – Χτύπημα στο «ηθικό πλεονέκτημα» οι αποκαλύψεις για Παππά


    Τις πληγές που αφήνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση οι αποκαλύψεις γύρω από τις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο Νίκος Παππάς καταγράφει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc για τον Alpha.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 10-13 Ιουλίου, το 57,2% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι «σίγουρα» και «μάλλον σίγουρα» οι καταγγελίες για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά δημιουργούν ρωγμές στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα». Αντίθετη άποψη έχει μόνο το 24,6%.

    Το 65,2% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τον ένα χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μάλιστα, η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά και από σχεδόν τέσσερις στους δέκα (39,3%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ!

    Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνεται και από την απόλυτη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό», όπου προηγείται με 58% έναντι 24,8% του Αλέξη Τσίπρα.

    Πάνω από τους μισούς πολίτες (52,6%) θεωρούν ότι εάν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη. Μόνο το 15,6% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερα και το 26,7% λέει ότι θα ήταν «περίπου τα ίδια».

    Ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί η συσπείρωση της ΝΔ η οποία εμφανίζεται της τάξης του  86%, ενώ αντιθέτως στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις οι 6 στους 10 δηλώνουν ότι θα τον ξαναψήφιζαν. Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζει «διαρροή» ψηφοφόρων της τάξης του 11,6% προς την ΝΔ. Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Marc, Θωμά Γεράκη, αυτό «μεταφράζεται» σε ένα ποσοστό περίπου 4% του εκλογικού σώματος.

    Επίσης, πάνω από ένας στους δύο πολίτες (52,2%) θεωρεί ότι για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση ευθύνεται κυρίως η πανδημία και όχι η κυβέρνηση. Ενδιαφέρον είναι ότι το ποσοστό αυτό είναι υψηλό (41,6%) ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

    Όπως προκύπτει επίσης από την έρευνα, σχεδόν ομόφωνο (85,8%) είναι το αίτημα για κοινή γραμμή στα εθνικά θέματα.



    ΣΧΟΛΙΑ