• Πολιτική

    Δημοσκόπηση για Δήμο Θεσσαλονίκης: Ορφανός και Ταχιάος στον δεύτερο γύρο

    Γιώργος Ορφανός

    Γιώργος Ορφανός


    Ο Γιώργος Ορφανός και ο Νίκος Ταχιάος φαίνεται να είναι αυτοί που θα αναμετρηθούν για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σύμφωνα με την έρευνα της OPINION POLL για λογαριασμό της free press «ΚΑΡΦΙΤΣΑ».

    Αναλυτικότερα, ο Νίκος Ταχιάος συγκεντρώνει ποσοστό 16,2% ενώ ο Γιώργος Ορφανός ποσοστό 14,3%. Τρίτος με ποσοστό 12,4% εμφανίζεται ο Κώστας Ζέρβας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι ο Γιώργος Ορφανός αύξησε το ποσοστό του κατά 2% ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με την έρευνα της OPINION POLL του προηγούμενου μήνα.

    Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι ή ενισχύονται οριακά (π.χ η Κ. Νοτοπούλου από 6,5% εμφανίζεται με 8,2% ) ή παραμένουν στα ίδια ποσοστά ( π.χ ο Π. Ψωμιάδης που εμφανίζεται με 7% έναντι 6,9% πριν ένα μήνα) ή εμφανίζουν καθαρή πτώση όπως στην περίπτωση του Σ. Βούγια που από 9,7% πέφτει στο 7%.

    Έτσι δημιουργείται μια δεύτερη τριάδα με την Κ. Νοτοπούλου να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι βρίσκονται με πολύ μικρότερα ποσοστά και ένα μεγάλο τμήμα τους δεν συγκεντρώνει πάνω από 1% ή και βρίσκονται γύρω στο 1%. Άλλωστε, πάνω από 2%, μόνο οι κ.κ Λεκάκης, Αηδονόπουλος και Ζαριανόπουλος συγκεντρώνουν.

    Όσον αφορά τις Περιφερειακές Εκλογές, ο Τζιτζικώστας εμφανίζεται πανίσχυρος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με ποσοστό 53,2 % , ενώ σίγουρα θα ενισχυθεί περαιτέρω από το σημαντικό τμήμα αναποφάσιστων.

    Αναλυτικά οι πίνακες της έρευνας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ενοχλημένος ο Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ με τη μετάδοση του ντοκιμαντέρ για το Μάτι



    ΣΧΟΛΙΑ