• Uncategorized

    Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα


    Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει η νέα δημοσκόπηση της  DATA RC, για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

    Λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, η ΝΔ φέρεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου στη Δυτική Ελλάδα λαμβάνοντας 29,7%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,4%, το ΚΙΝΑΛ με 9,7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 0,9% ενώ τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν συνολικά 7,5%.

    Με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 37,1% ο ΣΥΡΙΖΑ 28% το ΚΙΝΑΛ 12,1% το ΚΚΕ 6,6% και η Χρυσή Αυγή 5,6%.

    Το σκηνικό που διαμορφώνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της DATA RC είναι εντελώς διαφορετικό από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2014, όταν και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρατήσει στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 30,35% έναντι 22,12% της ΝΔ (διαφορά 8,23%). Πρόκειται για μια ριζική μετατόπιση άνω των 15,5 μονάδων, υπέρ της ΝΔ.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», εν όψει της κάλπης ο αριθμός των αναποφάσιστων μοιάζει να μειώνεται σταδιακά, με τα δύο μεγάλα κόμματα να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος, ενισχυόμενα από +4%, έκαστο.

    Στη δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 603 ψηφοφόρων της Δυτικής Ελλάδος, περιελήφθη και ερώτημα για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές. Το 68,7% δήλωσε ότι τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ το 30,7% υποστήριξε ότι δεν ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα.



    ΣΧΟΛΙΑ