• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Άνοιγμα της διαφοράς ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ κατά 2 μονάδες

    δημοσκόπηση


    Την ενίσχυση του προβαδίσματος της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ακόμα μια δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Αlco για λογαριασμό του Kontra.

    Η δημοσκόπηση της Alco, η οποία παραδοσιακά καταγράφει μικρές διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα, ανοίγει πλέον την ψαλίδα στις 7,2 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας όταν η προηγούμενη μέτρηση πριν από ένα μήνα έφερνε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προηγείται κατά 5,5 μονάδες.

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,4% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 19,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,9% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και το ΚΙΝΑΛ με 6%. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2,9%, ενώ οι ΑΝΕΛ λαμβάνουν ποσοστό 1,2%.

    Από την πρόθεση ψήφου στα έγκυρα προκύπτει επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τα ποσοστά της κατά 0,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συμφωνία των Πρεσπών χάνει μια μονάδα. Τις ίδιες απώλειες με τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η Χρυσή Αυγή καθώς το ποσοστό της βρίσκεται στο 6% από το 7% που βρισκόταν τον Μάιο. Το ΚΙΝΑΛ χάνει 0,4% ενώ οι ΑΝΕΛ από το 1,8% που είχαν, βρίσκονται πλέον στο 1,2%.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση Pulse: Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ στις 11,5 μονάδες – Απογοήτευση των πολιτών για Σκοπιανό και Eurogroup



    ΣΧΟΛΙΑ