• Πολιτική

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Προσφυγή στον Άρειο Πάγο – Ζητά να ακυρωθεί η διαδικασία στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    Πέντε ημέρες πριν από την έναρξη της ανάκρισης, με την πρώτη κατάθεση μάρτυρα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατέθεσε ένα νέο αίτημα ακυρότητας της διαδικασίας της Προανακριτικής Επιτροπής, που διερεύνησε ενδεχόμενες παρεμβάσεις του στην υπόθεση της Novartis.

    Αυτή τη φορά ο κ. Παπαγγελόπουλος προσέφυγε στον Άρειο Πάγο και μέσω των δικηγόρων του κατέθεσε την αίτηση ακυρότητας.

    Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα γνωστοποίησαν με ανακοίνωση τους ότι σήμερα κατέθεσαν στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, την αίτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για κήρυξη ακυρότητας της διαδικασίας, των αποφάσεων και των πράξεων, της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνούσε την τέλεση ή όχι αδικημάτων σε βάρος του.

    Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

    “Οι ακυρότητες αναφέρονται αρχικά στην παράνομη και αντικοινοβουλευτική απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής που εξαίρεσε από την Επιτροπή τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλο και Πολάκη, καθώς επίσης και σε ακυρότητες πράξεων κα αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνέχεια.”

    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία, κατά πλειοψηφία, το απέρριψε ως νόμο αβάσιμο.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπέβαλε το ίδιο αίτημα και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο είχε κρίνει ότι είναι αναρμόδιο να αποφασίσει.



    ΣΧΟΛΙΑ