Πολιτική

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: «Ο κ. Καμμένος είναι σε δύσκολη θέση»

  • NewsRoom

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


«Ο Καμμένος είναι σε δύσκολη θέση» δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχολιάζοντας τη συνομιλία του με τον Παναγιώτη Τζένο, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο, χωρίς να διαψεύσει το περιεχόμενό της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι από τους συγκεκριμένους διαλόγους φαίνεται πως ο ίδιος δεν έκανε τα χατίρια στον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Εγώ δεν πήρα τον Ζαγοραίο», όπως απαιτούσε ο Καμμένος, σημείωσε.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ξεκίνησε την συνέντευξή του λέγοντας ότι θα μπορούσε να μην εμφανιστεί στην προανακριτική επιτροπή και να καταθέσει με υπόμνημα εγγράφως, ως είχε δικαίωμα. Εξέφρασε μάλιστα απορία πώς παρέμεινε υγιής παρά τις απαράδεκτες συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διαδικασία.  Καθημερινά έρχονταν νέα έγγραφα, είπε και σημείωσε ότι του δόθηκαν μόλις εννέα ημέρες για να μελετήσει 200.000 σελίδες.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι το πόρισμα είναι προειλημμένο πριν καν εκείνος καταθέσει. Η εξέλιξη της διαδικασίας συνιστά κατάχρηση εξουσίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι, υπογράμμισε  ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζοντας  ότι αποχώρησε, για να μην νομιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες. Ο  κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για παράνομες καταθέσεις, ενώ χαρακτήρισε τη λειτουργία της επιτροπής «κατοχικό δικαστήριο».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πρόσθεσε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η αθωότητα του είναι προφανής και ότι ο ίδιος νιώθει δικαιωμένος. Επανέλαβε ότι η υπόθεση της Novartis δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο σκάνδαλο του ελληνικού κράτους, αλλά παγκόσμια. Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι το πρόστιμο μόνο που επέβαλαν (στις ΗΠΑ), είναι το μεγαλύτερο που επιβλήθηκε μέχρι σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Νovartis o τέως υπουργός υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «και εγώ και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι λειτουργήσαμε θεσμικά. Ήρθε η καταγγελία και την ερευνήσαμε» είπε.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση δέχτηκαν καταγγελίες, μηνύσεις, επιθέσεις ενώ σημείωσε ότι ουδέποτε έγινε αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο.

Αντιθέτως, είπε ότι επί  δύο χρόνια έλεγαν πως  φταίει ο Παπαγγελόπουλος χωρίς να διευκρινίζουν γιατί κατηγορείται, καθώς ούτε κατηγορητήριο δεν υπήρχε εις βάρος του.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος του μεγαλύτερου σκανδάλου, εξ ου και ο πανικός, σημείωσε.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες Μιωνή-Παππά, δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός παγιδεύτηκε και το μόνο του λάθος ήταν ότι δεν κατάλαβε τι άνθρωπος ήταν ο επιχειρηματίας. Ο ίδιος είπε ότι τον συνάντησε μία φορά μολονότι ο ίδιος ήταν αντίθετος μετά από παράκληση του Ν.Παππά.

Από τις στιχομυθίες που ακούγονται στην κασέτα είπε κ. Παπαγγελόπουλος, συνάγονται τα συμπεράσματα ότι η κα Τουλουπάκη «δεν πλησιάζεται», για τον ίδιο ότι παρέμενε ανεπηρέαστος και δεν υπέκυπτε σε παραινέσεις.

Πρόσθεσε δε ότι στο σημείο που γίνεται η αναφορά «κάποιοι βγάζουν λεφτά» υπάρχει επέμβαση, γι’ αυτό και στην απομαγνητοφώνηση υπάρχει η φράση  «ακατάληπτο». Έχει πέσει πετσόκομμα, μπας και μπορέσουν και το συνδικάσουν με μένα, είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το «δική του ατζέντα», ο τέως υπουργός το ερμήνευσε ως την άρνησή του να συνδιαλλαγεί με τον Μιωνή. Τόνισε στο σημείο αυτό ότι η «ατζέντα» που είχε ήταν η ίδια με αυτήν της κυβέρνησης και του τότε πρωθυπουργού και δεν ήταν άλλη από την πάταξη της διαφθοράς.

Αναφερόμενος σε πρόσφατα δημοσιεύματα, στα οποία παρουσιάζεται  ο διάλογος Καμμένου – Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στη Βουλή, όπου οι δύο υπουργοί φέρονται να συζητούν πώς θα «δέσουν» τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για εγκληματική οργάνωση και φέρεται να εμπλέκεται και το όνομα του εισαγγελέα-Ζαγοραίου, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ακόμη μια προσπάθεια να πάει η μπάλα στην «εξέδρα», προσέθεσε μάλιστα ότι δεν θα μπει σε διάλογο με «κασετάκηδες».

Ο κ. Παπαγελλόπουλος είπε ότι κατανοεί πως  «ο κ. Καμμένος είναι σε δύσκολη θέση» και σχολιάζοντας τη δημοσιευόμενη συνομιλία του με τον Π. Τζένο, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο, είπε πως από αυτούς τους διαλόγους φαίνεται πως δεν έκανε τα χατίρια και αρνήθηκε να πάρει τηλέφωνο τον κ. Ζαγοραίο.

«Εγώ δεν πήρα τον Ζαγοραίο», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη σχέσεις του με τον Αλ. Τσίπρα και το Ν. Παππά στάθηκε στην συμπαράσταση και των δύο και τόνισε ότι τιμά τον Αλ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.


ΣΧΟΛΙΑ