• Πολιτική

    Ο σοκαριστικός διάλογος Παπαγγελόπουλου – Καμμένου στο Μαξίμου – Τι φέρεται να αποκάλυψε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός

    • NewsRoom


    Σοκαριστικοί είναι οι διάλογοι που παρουσιάζει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», σύμφωνα με τους οποίους ο Πάνος Καμμένος φέρεται να ζητάει από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει στον προϊστάμενο της Εισαγγελέας Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, για να «χτυπήσει» τον εκδότη της εφημερίδας, τον Γιάννη Κουρτάκη.

    Το δημοσίευμα αναφέρεται στον διάλογο που είχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τον διευθυντή των Παραπολιτικών, Παναγιώτη Τζένο. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης αποκαλύπτει στον δημοσιογράφο πως συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, με τον τότε υπουργό Άμυνας να τον κατηγορεί πως προστατεύει τον εκδότη των Παραπολιτικών.

    Ο Παπαγγελόπουλος μεταφέρει στον Τζένο τα όσα φέρεται να του είπε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εμφανίζεται να του ζητά να τηλεφωνήσει μπροστά του στον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών,Ηλία Ζαγοραίο, και να του ζητήσει να τους «γ…… ει», ώστε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να αποδείξει ότι δεν λειτουργεί υπέρ της εφημερίδας.

    Μιλώντας στο MEGA το πρωί του Σαββάτου, o πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε εμμέσως τον διάλογο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως θεωρεί ότι ο κ. Τζένος έχει ηχογραφημένες κασέτες από τη συνομιλία τους.  

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε τον  Φεβρουάριο του 2018.

    Οι σχετικοί διάλογοι μεταξύ του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Παναγιώτη Τζένου για τη συνομιλία του πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης με τον Πάνο Καμμάενο, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, όπως δημοσιεύονται στα Παραπολιτικά, έχουν ως εξής:

    Παπαγγελόπουλος: Θα σου δώσω μια πληροφορία τώρα που θα αποτρέψει κάτι σε βάρος σας αλλά δεν πάν να.. ας ακούνε τι έγινε. Κάτσε να το βάλω μέσα. Έχω τρομάξει πια με αυτά. Με παρακολουθούν έμενα, Εγώ πλακώνομαι συνεχώς με τον Καμμένο, συνεχώς πλακώνομαι ,άλλοτε μέχρι να αυτό δεν το λέμε.

    Τζένος: Με τον ίδιο ή με την Τζουλη;

    Π: Με τον ίδιο. Δεν μιλάω εγώ με το σούργελο, ας με συγχωρείς. Άμα κάθομαι να απαντάω στην Τζούλη, απαντάω στον Γεωργιάδη, απαντάω στον Σαμαρά, όλη μέρα εγώ πρέπει να είμαι μπροστά σε μια κάμερα. Έτσι δεν είναι; Μην κάνω τις δουλειές μου. Με τον ίδιο. Και αυτό δεν προκαλώ εγώ, όποτε μου κολλάει.

    Τζ: Το τελευταίο λοιπόν επεισόδιο που μου λες η κόντρα ήταν;

    Π: Προχθές. Το πρωί της ομιλίας.

    Τζ: Της ομιλίας της Βουλής πάλι;

    Π: Ναι Πήγα εγώ γιατί κατά τις δέκα – έντεκα, δεν θυμάμαι. Πάω και του λέω. Πρόεδρε (σ.σ εννοεί τον Αλ Τσίπρα) νομίζω ότι ό,τι και να πει ο Σαμαράς δεν θα του απαντήσω, θα τον κάνω ήρωα .Τον έχω ξεφτιλίσει το πρωί, τον ξεφτίλισα όπως θα είδες, τον πήγα ’93, τον πήγα παρακράτος. Λοιπόν, εεε δεν αντέχω άλλο πραγματικά. Εγώ ξυπνάω νωρίς το πρωί, οι ΣΥΡΙΖΑίοι ξυπνάνε δέκα έντεκα, πάνε στη Βουλή στις δώδεκα, κάθονται μέχρι το πρωί έτσι. Εγώ που ξυπνάω πεντέμισι το πρωί, λοιπόν, και πήγα να του πω αυτό το πράγμα. Ότι με την άδειά σου και αν πάλι ό,τι γίνει να γυρίσω και να κάνω μια παρέμβαση στη Βουλή, γιατί θα πάτε ξημερώματα, το ‘βλεπα ότι θα πάνε ξημερώματα. Δεν έκατσα μέχρι τις πέντε εγώ, έντεκα δώδεκα μία δεν θυμάμαι έφυγα. Και την ώρα που τα λέω αυτά, μπουκάρει ο Καμμένος μέσα.

    Τζ: Στο γραφείο του Τσίπρα στη Βουλή;

    Π: Μεταξύ μας αυτά τώρα, ούτε στον Γιάννη γιατί ο Γιάννης είναι μαλάκας θα γράψει κανένα παραπολιτικό.

    Τζ: Ναι

    Π: Τελειώνει εκεί. Καταλαβαίνει, παρόλο το μεθύσι του, ότι έχω δίκιο και ότι δεν μπορεί να πείσει τον Τσίπρα. Ναι μου λέει, άλλα στο θέμα του Ανδρέου. Εγώ δεν κατάλαβα.

    Τζ: Ποιος είναι ο Ανδρέου;

    Π: Ο Ανδρέου είναι ο εισαγγελέας που πρέπει να έχει την υπόθεση τη δική σας για εγκληματική οργάνωση;

    Τζ: Περίμενε γύρισε αυτή από την…

    Π: Δεν ξέρω, έχω ζητήσει ενημέρωση.

    Τζ: Περίμενε, ο Ζαγοραιος δεν σου έχει πει;

    Π: Άκουσε να δεις, μετά από αυτή την ιστορία, ο Ζαγοραίος μετά από αυτή την ιστορία δεν με βλέπει, ούτε σηκώνει τηλέφωνα. Με σημειώματα μόνο επικοινωνούμε.

    Τζ: Φοβάται παρακολούθηση;

    Π: Και ο Ζαγοραίος μέχρι να κόψουμε τις επικοινωνίες μου έλεγε, ήρθε η καργιόλα, πλακωθήκαμε, αυτά εκείνα τα άλλα. Του λέω ποιος τα λέει αυτά ρε μαλάκα, του λέω. Μου λέει οι αστυνομικοί, Του τμήματος εκεί.

    Τζ: Του Εκβιαστών;

    Π: Δεν ξέρω, έτσι ο Καμμένος τώρα μπορεί να λέει και μαλακίες. Έεε, ότι και λένε ότι ο Ζαγοραίος δεν αφήνει τον Ανδρέου και τον Ζαγοραίο. Δεν τον αφήνεις εσύ. Του λέω, τι λες ρε μαλάκα; Έγώ ούτε ξέρω για την υπόθεση, λέω, εγώ την είχα ξεχάσει, δεν ήξερα ότι. Μου λέει απόδειξε το ότι μου λες αλήθεια. Πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δωσ’ του εντολή να τους γαμήσει. Του λέω…

    Τζ: Στον Τσιπρα, αυτά, μπροστά; Κάτσε περίμενε, στον Τσίπρα αυτά μπροστά;

    Π: Ναι ναι ναι

    Π: Το ίδιο ακριβώς έγινε με τον Φιλιππακη. Εγώ ξέρεις ότι με τον Φιλιππάκη έχω σχέσεις. Το ξέρεις.

    Τζ: Το ξέρω

    Π: Λοιπόν και τους βοηθάει ο Φιλιππακης, το βλέπεις, Έχουν και τον Μελισσανίδη εκεί που είναι έτσι.

    Πώς σχολιάζουν το θέμα εισαγγελικές πηγές

    Εισαγγελικές πηγές δίνουν τη δική τους εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα τονίζοντας ότι κινήθηκαν με γνώμονα τη νομιμότητα και χωρίς να δεχθούν εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές :

    Ο εισαγγελέας κ. Ανδρέου χειριζόταν έγκληση του τέως υπουργού Πάνου Καμμένου η οποία στρεφόταν κατά του εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Κουρτάκη, του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με καταγγελίες για κατασκοπεία εγκληματική οργάνωση εκβίαση συκοφαντική δυσφήμηση κ.λ.π.

    Ο εισαγγελέας απέρριψε όλες τις καταγγελίες πλην της συκοφαντικής δυσφήμησης, αδίκημα για το οποίο τελικά ήταν και το μοναδικό που άσκησε δίωξη. Στη συνέχεια ο Π. Καμμένος έκανε αναφορά σε βάρος του εισαγγελέα και ζητήθηκε η εξαίρεση του που απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο.

    Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στην υπόθεση Κουρτάκη -Τζένου, αυτή δεν κινήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά από την αστυνομία και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εκβιαστών όπου κατατέθηκε η μήνυση.

    Τα μηνυόμενα πρόσωπα αναζητήθηκαν στα πλαίσια του αυτοφώρου στον Πειραιά με συνδρομή της εισαγγελέως υπηρεσίας Πειραιώς όχι Αθηνών. Η μοναδική εμπλοκή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου στην υπόθεση είναι η ενημέρωση ότι θα προσαχθούν στην εισαγγελέα υπηρεσίας Αθηνών, η οποία και αποφάσισε σχετικώς χωρίς ουδεμία παρέμβαση εκ μέρους του κ. Ζογαραίου, η άλλου προσώπου.

    Μάλιστα, η μήνυση αφορούσε και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και ως προς αυτή την καταγγελία εξήχθησαν αντίγραφα και δεν παρεπέμφθηκε στον ανακριτή.

    Επίσης, την επόμενη κατατέθηκε νέα μήνυση για το ίδιο συμβάν από τον υιό του Π. Καμμένου και ζητήθηκε από την αστυνομία να κινηθεί πάλι αυτόφωρο. Τότε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ζαγοραίος του απάντησε ότι δεν μπορεί για το ίδιο βιοτικό συμβάν να κινηθεί νέο αυτόφωρο.

    Για τη μη κίνηση εκ νέου της αυτοφώρου διαδικασίας η Εφημερίδα Δημοκρατία κατηγόρησε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο προϊστάμενός της εξέδωσε δελτίο τύπου προς υπεράσπιση του συνάδελφου που χειριζόταν την υπόθεση.

    Τέλος σε ό,τι αφορά για την καταγγελία Κουρτζίδη κατά του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη ο τότε διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραίος δέχθηκε δριμεία κριτική από άλλα Μέσα Ενημέρωσης δεν ασκείται δίωξη για κακούργημα!!!



    ΣΧΟΛΙΑ