• Πολιτική

    Δημήτρης Νατσιός- κόμμα Νίκη: Ο Κολοκοτρώνης, το «φωτιά και τσεκούρι» και… ο Κασιδιάρης

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Contributor
    Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής στο κόμμα Νίκη

    Δημήτρης Νατσιός, επικεφαλής στο κόμμα Νίκη


    Στις 4 Μαΐου η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega έκρυβε μια «έκπληξη» ενόψει των εκλογών. Το κόμμα «Νίκη», που περιγράφεται ως «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα», με επικεφαλής τον θεολόγο Δημήτρη Νατσιό, για πρώτη φορά ανιχνεύονταν σε δημοσκόπηση, συγκεντρώνοντας ποσοστό 1%.

    Η «έκπληξη» πήγαζε κυρίως από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εύρημα προέκυψε από αυθόρμητες απαντήσεις πολιτών στο ερώτημα «τι θα ψηφίσετε», καθώς δεν υπήρχε προκαθορισμένη λίστα κομμάτων στο ερωτηματολόγιο.

    Αυτό που συνιστούσε μικρότερη «έκπληξη» ήταν ότι το… εύρημα ανιχνεύτηκε αμέσως μετά από τον αποκλεισμό από τις εκλογές του κόμματος «Έλληνες» του έγκλειστου για εγκληματική οργάνωση.

    Όλοι κοιτούσαν τότε, προς την κατεύθυνση του συνταξιούχου Αρεοπαγίτη Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ως «μπροστινού» για την είσοδο του «νεοναζιστικού μορφώματος» στη Βουλή.

    Μετά από λίγες μέρες, ο φερόμενος «πολιτικός αρραβώνας», δημοσίως, έληξε άδοξα, για τους πρωταγωνιστές του.

    Και όλοι άρχισαν να αναρωτιούνται «που θα πάνε οι ψήφοι του κόμματος Κασιδιάρη;»

    Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, λίγες μέρες μετά την πρώτη δημοσκοπική ανίχνευση του άγνωστου μέχρι πρόσφατα κόμματος, το «Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ», υπερέβαινε ακόμα και τις φιλοδοξίες των επικεφαλής του.

    Το… θαύμα που ίσως προκάλεσε η γνωριμία του «γκουρού» υπαρχηγού του με τον Άγιο Παΐσιο, η συγγενική σχέση μέλους του κόμματος με τον ίδιο Άγιο ή η απευθείας σύνδεση της ηγεσίας με ισχυρές μονές του Αγίου Όρους -με φιλορωσσικές απολήξεις, όπως λέγεται- αλλά και εξίσου «εύπορες παραθρησκευτικές οργανώσεις», όπως τις αποκαλούν, ήρθε να ενισχύσει τις απόψεις που εμφιλοχωρούν στους κόλπους του για τη δύναμη της πίστης.

    Η «Νίκη» λάμβανε 172195 ψήφους σε όλη την Επικράτεια (2,92%), αγγίζοντας το όριο εισόδου στη Βουλή. Με πάνω από 5% στη Δράμα, τη Β΄ Θεσσαλονίκης, το Κιλκίς, την Πέλλα (6,13%), την Πιερία (7,46%), τη Χαλκιδική. Και πάνω από 4% σε έξι ακόμα περιφέρειες (Φλώρινα, Ημαθία, Α΄ Θεσσαλονίκης, Καβάλα, Κοζάνη, Σέρρες).

    Το νέο πολιτικό «talk of the town» ήταν εδώ.

    Το ερώτημα παρέμενε, εντεινόμενο. Πόθεν;

    Οι απαντήσεις που έδινε ο επικεφαλής του κόμματος, μέσα από συνεντεύξεις ακόμα και σε mainstream εκπομπές πιά, ήταν σαφείς, μέσα στη… λογοτεχνική ασάφειά τους, με επικλήσεις του Κόντογλου και του Μακρυγιάννη: Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, είμαστε τα παιδιά της πονεμένης Ρωμιοσύνης. Η οποία στηρίζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία και τη Φιλοπατρία. Για τις αμβλώσεις, το γάμο των ομοφυλοφίλων, τις απαντήσεις τις δίνει το Ευαγγέλιο. Θέλουμε Παιδεία και παιδιά.  Πιστεύουμε στην ένωση των εθνών της Ευρώπης. Σεβόμαστε το Σύνταγμα, αλλά έχουμε τις απόψεις μας…

    Αν προσπεράσει κανείς τις προγραμματικές ταυτίσεις -πλην των αναφορών στην Ανατολική Ορθοδοξία βεβαίως, αλλά κι εκεί η Λεπέν μια χαρά τα κατάφερε με τον Πούτιν- με κόμματα όπως η Εθνική Συσπείρωση στη Γαλλία ή άλλες ακροδεξιές οντότητες της υπόλοιπης Ευρώπης και τις ευρύτερες «γραφικές» αναφορές περί αναβίωσης της Βυζαντινής αυτοκρατορικής κληρονομιάς, τη δημιουργία του «Ελληνικού  Hollywood», στην επίσημη ιστοσελίδα και στις επίσημες θέσεις του κόμματος, μεταξύ άλλων, μπορεί κανείς να διαβάσει:

    Με τον γενικευμένο εμβολιασμό παρατηρούνται αναιτιολογήτως θάνατοι και σοβαρές επιπλοκές σε νέους και μεσήλικες ανθρώπους. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούνται, ακουσίως πλέον, ως «πειραματάνθρωποι»… Με έκπληξη διαπιστώνεται ότι διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (ακόμη και ολόκληρο επαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλώνται στο σώμα ορισμένων εκ των εμβολιασμένων…Το Κράτος θα βοηθούσε την Εκκλησία να υλοποιήσει τις επιλογές της με τον ασφαλέστερο τρόπο, αξιοποιώντας την θεραπευτική ισχύ της πίστης μας…Δεν είναι κρυφή η σύνδεση ΛΟΑΤΚΙ και AIDS… Μία πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της οφείλει να τηρεί ως μόνη θεσμοθετημένη συμβίωση τον γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας –θρησκευτικό για τους ανήκοντες σε παραδεδεγμένο δόγμα, πολιτικό για τους μη ανήκοντες σε παραδεδεγμένο δόγμα… Δυνατότητα απόκτησης της κάρτας μέλους έχουν μόνο Έλληνες την καταγωγή ή αποδεδειγμένα φιλέλληνες (σσ με αποκλεισμό και των Μασόνων). Η Τουρκία δεν έχει ιστορία παρά μόνο ποινικό μητρώο, και καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της Ισχύος. Ας τη μιλήσουμε.

    Αν και ο προσδιορισμός «δημοκρατικό» στον τίτλο του κόμματος και το άρθρο 2 του καταστατικού του, στο οποίο γίνεται λόγος για  δημοκρατικό χαρακτήρα του Έθνους-Κράτους, στα πλαίσια του ισχύοντος Συντάγματος και της νομοθεσίας, δημιουργούν ένα ανάχωμα στην όποια κατηγορία περί πιθανής πολιτικής συμπόρευσης με τον έγκλειστο χρυσαυγίτη και τους συν αυτώ, εντύπωση ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι, στο ίδιο καταστατικό, προτάσσεται η κατάργηση της κομματοκρατίας. Ενώ, γίνεται λόγος για κοινοβουλευτικά κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα, ψηφίζοντας εθνοκτόνους νόμους, σιωπώντας απέναντι σε εθνοκτόνες πολιτικές.

    Με αυτή την αφορμή, η εκλογική ανάταση της Νίκης, έκανε κάποιους να ψάξουν λίγο βαθύτερα. Στην πλούσια αρθρογραφία του φιλόλογου επικεφαλής, ο οποίος, κατά το πρόσφατο παρελθόν, χρησιμοποιούσε όρους που αποτέλεσαν κορωνίδες της αντιδημοκρατικής φαρέτρας της εγκληματικής οργάνωσης και των επικεφαλής της που σήμερα παραμένουν στη φυλακή, κατηγορούμενοι για βαρύτατα αδικήματα.

    «Ο αρχιστράτηγος του Μοριά, από τα βάθη της ιστορίας, βροντοφωνάζει για να ακούσει το Γένος: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Έτσι σώζονται οι πατρίδες», έγραφε ο κ. Νατσιός τη 1η Φεβρουαρίου του 2011.

    «Οι Έλληνες θα αντισταθούμε και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λόγια του μεγάλου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!», διεμήνυε την εποχή της παντοκρατορίας του, στις 26 Μαρτίου του 2016 ο έγκλειστος κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

    «Τσεκούρι και φωτιά στα αλβανικά σκυλιά» βροντοφώναζαν οι χρυσαυγίτες, σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με επικεφαλής των καταδικασμένο σήμερα σύντροφό τους.

    Κάποτε, από μια σύμπτωση, βρίσκουν οι λέξεις Το άλλο νόημά τους.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Δεν περίμενα τέτοια διαφορά – Θα υπάρξει σημαντικό rotation στα υπουργεία

    Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ιωάννης Σαρμάς – Αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός



    ΣΧΟΛΙΑ