• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στο 7,7% στην εκτίμηση

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας


    Το 6,3% αγγίζει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis και του Mega.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 23%, δηλαδή 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες.

    Το ΠΑΣΟΚ, φτάνει στο 8,9%, από 8,5% τον Απρίλιο για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής. Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ, ενώ η Ελληνική Λύση φτάνει στο 2,6% και κάτω από το όριο για την είσοδό της στη Βουλή, με το ποσοστό της να υποχωρεί 1,4 μονάδες.

    Εντός Βουλή, με 3,7% αντί 4,4% τον Απρίλιο βρίσκεται το ΜέΡΑ 25, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου κυμαίνεται στο 1,2%.

    Στην εκτίμηση ψήφου και μετά τις αναγωγές που έχουν γίνει η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 7,7%, με τη ΝΔ να λαμβάνει ποσοστό 35,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,7%  και το ΠΑΣΟΚ 10,7%.

    Στο 6,6% είναι το ΚΚΕ, στη Βουλή με 3,2% είναι η Ελληνική Λύση, στο 4,5% πάει το ΜέΡΑ 25, στο 1,5% η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη με 1%..

    Παράλληλα, όπως παρατηρούμε και στον παραπάνω πίνακα υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων συνεχίζει να τάσσεται το 51% των ερωτηθέντων, ενώ το 47% υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

    Τέλος, ως καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται με 37% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 21%, άνοδο δύο μονάδων για τον πρώτο και τριών για τον δεύτερο.

    Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για αύξηση μισθών και μείωση φόρων – Θα είμαστε κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη



    ΣΧΟΛΙΑ