• Πολιτική

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Ευ. Βενιζέλου για την υπόθεση Novartis: «Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση»

    Αιχμές Βενιζέλου: Να μας πουν γιατί είμαστε στις δύο πρώτες χώρες της Ευρώπης σε θανάτους

    Ευάγγελος Βενιζέλος


    Με τη δεύτερη τρίωρη κατάθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μαρτυρική κατάθεση στην ανάκριση του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, που ερευνά αν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παρενέβη στην έρευνα για τη Novartis αλλά και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

    Ο κ.Βενιζέλος είχε καταθέσει για άλλες 3 ώρες στις 6 Νοεμβρίου αλλά τότε η κατάθεση είχε διακοπεί καθώς η ανακρίτρια διαφώνησε με την εισαγγελέα η οποία επιθυμούσε να υποβάλει ερωτήσεις στο μάρτυρα.

    Έκτοτε η ανάκριση είχε “παγώσει” αλλά πριν από λίγες ημέρες το Δικαστικό Συμβούλιο, με οριακή πλειοψηφία αποφάσισε ότι η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου στο στάδιο των καταθέσεων μαρτύρων και κατηγορουμένων, έχει δικαίωμα να παρίσταται αλλά δεν έχει δικαίωμα να ερωτά.

    Σήμερα πάντως η εισαγγελέας φέρεται να μην ήταν παρούσα στην κατάθεση του κ.Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες επικαλέστηκε ασθένεια.

    «Μετά από ένα μήνα κατά τον οποίον περιμέναμε να λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο δικονομικά ζητήματα ολοκλήρωσα σήμερα την κατάθεσή μου”, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχωρώντας από τον Άρειο Πάγο. “Χαίρομαι γιατί αποκτά ρυθμό πλέον η ανάκριση, προκειμένου να αποσαφηνιστεί δικαστικά η μεγάλη αυτή σκευωρία που θίγει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Χαίρομαι επίσης γιατί η ανάκριση είναι ενδελεχής, γίνεται σε βάθος και ασχολείται με όλες τις πλευρές του θέματος».

    Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.



    ΣΧΟΛΙΑ