• Πολιτική

    Αποσύρονται στις βάσεις τους τα τουρκικά πλοία-Σε επαγρύπνηση οι ελληνικές δυνάμεις

    • NewsRoom


    Αναστάτωση προκάλεσε χθες το βράδυ η ανάρτηση στο Twitter της τουρκικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον με την οποία ανακοίνωσε την έναρξη των σεισμικών ερευνών από του τουρκικό σκάφος Oruc Reis, στην «υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας» στην Ανατολική Μεσόγειο.

    Η ανάρτηση αποσύρθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αντ’αυτού με ένα νέο tweet η πρεσβεία ανέφερε ότι το Oruc Reis είχε δηλώσει στις 21 Ιουλίου ότι θα ξεκινήσει τις έρευνες.

    Η ενέργεια αυτή και παράλληλα η μετακίνηση ορισμένων μονάδων του τουρκικού πολεμικού ναυτικού προς τις βάσεις τους]δείχνουν μια πρώτη εικόνα αποκλιμάκωσης σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πενταγώνου.  Οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικης Άμυνας πάντως συνεχίζουν να αξιολογούν την κατάσταση, παρόλα αυτά, οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν  υπ’ ατμόν, καθώς η NAVTEX είναι ακόμα σε ισχύ μέχρι την Κυριακή 2 Αυγούστου.

    Έτσι θεωρείται βέβαιο είναι βέβαιο ότι μονάδες του ελληνικού στόλου θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Αττάλεια. Εκεί όπου παραμένει το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Oruc Reis, αλλά και δύο φρεγάτες, που έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Αττάλειας.



    ΣΧΟΛΙΑ