• Πολιτική

    Διαδοχικές επαφές του πρωθυπουργού για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού – Διάγγελμα το απόγευμα

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης


    Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στην κυβέρνηση για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πρώτο καθήκον, όπως τονίζουν όλα τα κυβερνητικά στελέχη, είναι η προστασία των ευπαθών ομάδων.

    Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δράσεων, που κορυφώθηκαν χθες με το προληπτικό κλείσιμο των σχολείων, ο πρωθυπουργός έχει διαδοχικές συναντήσεις για την διάχυση των μέτρων σε όλη την Επικράτεια.

    Στις 11:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τους περιφερειάρχες, στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

    Στην συνάντηση θα γίνει συζήτηση για το συντονισμό κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

    Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βλέπει κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν χρειάζεται, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

    Στις 17:00 θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία.

    Εν τω μεταξύ, τα μέτρα της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν το μεσημέρι από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα θέσει το γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ