• newsletter

    Δες τι γίνεται στην Βενεζουέλα όταν κυβερνάει κάποιος με δίπλωμα λεωφορείου


    ** Εκεί που λέω ότι έχει και η βλακεία τα όριά της, τσουπ, προκύπτει μια είδηση που με διαψεύδει. Αναφέρομαι στο Ντόναλντ Ντακ, συγγνώμη Τραμπ. Μεταξύ μας, θεωρώ πολύ πιο συγκροτημένο τον Ντόναλντ Ντακ, πολύ πιο συναισθηματικό κι ευαίσθητο, κρίνοντας από τη σχέση με την Νταίζη και τα ανήψια του. Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ δήλωσε πρόθυμος να μιλήσει με τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Είπε

    «θα του μιλούσα, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μιλήσω μαζί του». Σε ερώτηση για το αν θα κατάφερνε να τον εκλογικεύσει, εμφανίστηκε θετικός απαντώντας «οπωσδήποτε». Σας το μεταφέρω για να μην νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα οι πολιτικοί έχουν επίπεδο Μίκι Μάους.

    ** Μέχρι να συνετίσει ο Ντόναλντ τον Κιμ, μήπως θα μπορούσε να έχει μια συζητησούλα με τον Νικολάς; Το λέω επειδή εμφανίζει εαυτόν πειστικό και διπλωμάτη. Στην Βενεζουέλα σκοτώνονται για λίγο αλεύρι, σκοτώνονται κυριολεκτικά. Παιδιά πεθαίνουν από ασιτία σε μια χώρα που θα μπορούσε να είναι ζάπλουτη με τόσα πετρέλαια που διαθέτει. Ο Μαδούρο συνεχίζει το ποίημα, για την παγκόσμια συνομωσία που βάλθηκε να καταστρέψει την λατινική σοβιετία. Λέει κάτι τσιπρέικα που με κάνουν να πιστεύουν ότι υπάρχει μια μεταδοτική, διεθνής, ασθένεια που πλήττει την κριτική σκέψη. Φταίνε οι καναλάρχες και εκεί…

    Έβλεπα στις ειδήσεις τα γεγονότα στο Καράκας. Παρένθεση, είχε έρθει στο σπίτι η Ζακλίν και είδαμε μαζί τις ειδήσεις όπερ σημαίνει ότι το προσωπικό κομμάτι της σχέσης μας μάλλον τελείωσε. Το επόμενο στάδιο είναι να πάμε σούπερ μάρκετ για να διαλέξουμε μουστάρδες. Στην ηλικία μου δεν είναι άσχημο να έχεις κάποια γυναίκα στον καναπέ, έστω για την τηλεόραση απλώς αναπολώ το δραστήριο παρελθόν μου. Τέλος πάντων, μου είπε κάτι πολύ εύστοχο η Ζακλίν. «Μα τι περίμεναν, να τους βγάλει από την κρίση ένας οδηγός λεωφορείου;». Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έκανε μια τέτοια υπεροπτική επισήμανση, δεν περίμενα ότι θα έβαζε ταξικές και κοινωνικές παραμέτρους στην αποτυχημένη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας.

    Μεταξύ μας τώρα, έχει δίκιο. Είναι δυνατόν να διοικεί μια χώρα κάποιος που δεν έχει κάνει καλές σπουδές; Εντάξει, οι καλές σπουδές είναι ακριβές και η εκπαίδευση στην Αμερική είναι δυσπρόσιτη για τον πολύ κόσμο. Είναι όμως δυνατόν να περιμένουμε ότι θα πάρει τις σωστές αποφάσεις για τα δημοσιονομικά κάποιος που έχει ως ακαδημαϊκό προσόν το δίπλωμα οδήγησης; Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους δικούς μας υπουργούς, εκείνους που δεν κατάφεραν να πάρουν το πτυχίο τους. Ακόμη χειρότερα, εκείνους που αφιερώθηκαν στην παρακώλυση του μαθήματος, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης…

    Το μόνο που μπορώ να ευχηθώ είναι να μην περιέλθουμε στην ίδια κατάσταση με την Βενεζουέλα. Όχι τίποτε άλλο, εμείς δεν έχουμε ούτε πετρέλαια.

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/apistefto-i-tourkia-zita-na-katadikasti-ellinas-pilotos-se-isovia/46170

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/o-tsakalotos-ta-dini-ola-alla-de-fenete-simfonia-stis-24-maiou/46175



    ΣΧΟΛΙΑ