• Πολιτική

    Δένδιας προς Άγκυρα: «Όσοι επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τους χάρτες θα αποτύχουν»

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας


    Νέο σαφές μήνυμα με το οποίο καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις έστειλε η Αθήνα στην Άγκυρα, καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι η Ελλάδα λειτουργει βάσει των υποχρεώσεών της που απορρέουν απο τη Συνθήκη της Λωζάνης.

    Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις για τον στρατιωτικό εξοπλισμό στα νησιά κι αφότου ο Έλληνας πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις για τα τεθωρακισμένα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αρμένιο ομόλογό του, διεμήνυσε τα εξής: «Να ξέρουν οι Τούρκοι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας».

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαλόγου

    Μετά τη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Αρμενίας, στο πλαίσιο της οποίας τέθηκαν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών άφησε ανοιχτό το παράθυρο του διαλόγου, κατέστησε όμως σαφές ότι η προάσπιση της εδαφικής κυριαρχίας είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο.

    Θίγοντας το ζήτημα των τουρκικών ισχυρισμών περί… ελληνικών προκλήσεων, ο κ.Δένδιας δήλωσε ότι η Άγκυρα είναι εκείνη που απειλεί με πόλεμο κι έχει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο λίγα μίλια από τα ελληνικά νησιά.

    Στο tweet του, το οποίο συνόδευσε με σχετικό βίντεο και με το οποίο καταδικάζει την πολιτική των επιθέσεων, ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε τα εξής: «Θα ήθελα να στείλω ένα σαφές μήνυμα στις χώρες που επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν τους χάρτες. Και το μήνυμά μου είναι ότι οι πολιτικές αναθεωρητισμού θα αποτύχουν».

    Διαβάστε επίσης

    Forbes: Πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ο Έλον Μασκ – Ποιοι βρίσκονται στο Top 10

    Δυνατό comeback του Τραμπ στην λίστα Forbes 400

    ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Συντασσόμαστε πλήρως με την δήλωση Μπορέλ για το Ιράν»



    ΣΧΟΛΙΑ