• Πολιτική

    Δένδιας: Κορυφαία προτεραιότητα η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας


    Η τελετή υποδοχής και ένταξης στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού των νέων ελικοπτέρων MH-60 Romeo πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρωνίου, στο Μαραθώνα Αττικής, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στον χαιρετισμό του, τόνισε ότι τα ελικόπτερα MH-60 Romeo δίνουν νέες δυνατότητες στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο αποκτά «έναν στόλο υψηλών δυνατοτήτων» και ευχαρίστησε τον παριστάμενο πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο που έφερε εις πέρας τις συμφωνίες για την απόκτηση των ελικοπτέρων.

    «Η επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

    Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων επανέλαβε ότι «απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση που θα δημιουργήσει σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις με καινοτομία, ανάπτυξη εγχώριων δυνατοτήτων, μονάδες με πληρότητες, άλλη μορφή θητείας, άλλη νοοτροπία».

    Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης υπογράμμισε ότι με την παραλαβή των ελικοπτέρων Romeo «υλοποιείται ένας στόχος στην εκ θεμελίων αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων».

    Τα νέα ελικόπτερα, συνέχισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, βοηθούν κρίσιμα στο «να επιτυγχάνονται επιχειρησιακοί στόχοι» επ’ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    «Επιτελούμε στο ακέραιο το καθήκον, αξιοποιώντας τα τεχνολογικά μέσα με το εξαιρετικό προσωπικό μας» κατέληξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

    Ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας επισήμανε ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει ήδη τρία ελικόπτερα Romeo και προσέθεσε ότι «το 2025 αναμένονται ακόμη 4 ελικόπτερα».

    Τόνισε δε, ότι τα Romeo, «οι κυνηγοί υποβρυχίων» όπως τα χαρακτήρισε, θα αυξήσουν «τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στόλου» και θα διασφαλίσουν «τα εθνικά μας συμφέροντα».

    Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, προβλήθηκε video με λεπτομέρειες κατασκευής του ελικοπτέρου Romeo καθώς και πλάνα από τη μεταφορά του στην Ελλάδα.

    Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πέταξαν με ελικόπτερο MH-60 Romeo σε μία πτήση διάρκειας 20 λεπτών.

    Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος ε.α. και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, οι βουλευτές της ΝΔ Νίκος Βλαχάκος και Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος Φλώρος, στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας Sikorsky καθώς και πλήθος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος μας η αύξηση των εργαζομένων στον τουρισμό και η διασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους

    Πτώση F-16 στα ανοιχτά της Χαλκιδικής – Εγκατέλειψε ο πιλότος, εντοπίστηκε σώος – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

    Κωστής Χατζηδάκης στο Reuters: Έως το τέλος έτους η αποεπένδυση στις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ