• Κοινωνία

    Πτώση F-16 στα ανοιχτά της Χαλκιδικής – Εγκατέλειψε ο πιλότος, εντοπίστηκε σώος – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

    • NewsRoom
    F-16


    Ο πιλότος πρόλαβε και εγκατέλειψε το F-16 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αλοννήσου και Χαλκιδικής.

    Σε συναγερμό βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 13:33 κατέπεσε F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην νήσο Ψαθούρα, κοντά στην Αλόννησο, στις Βόρειες Σποράδες.

    Το μαχητικό αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την 337 μοίρα της 110 πτέρυγας μάχης, στη Λάρισα.

    Ο πιλότος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται σε επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων.

    Στο σημείο που χάθηκε το στίγμα του F-16 σπεύδουν ένα ελικόπτερο Super Puma από τη Λήμνο και πλωτό σκάφος του Λιμενικού για τον εντοπισμό και την περισυλλογή του πιλότου.

    Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

    Ανακοίνωση για το αεροσκάφος F-16 που έπεσε κοντά στη νήσο Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής και ανοιχτά της Αλοννήσου εξέδωσε το ΓΕΑ.

    «Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.

    Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

    Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ» αναφέρει η ανακοίνωση.

    Διαβάστε επίσης

    «Κινούμαι Ηλεκτρικά II»: Πληρωμή €4,4 εκατ. σε 1.012 δικαιούχους



    ΣΧΟΛΙΑ