• Πολιτική

    Δένδιας: Ελλάδα και Καναδάς μοιράζονται τις ίδιες αξίες

    • NewsRoom
    Νίκος Δένδιας - Μέλανι Ζολί

    Νίκος Δένδιας – Μέλανι Ζολί


    Στον Καναδά και την Οττάβα βρέθηκε ο Νίκος Δένδιας που είχε συνάντηση με την Μέλανι Ζολί.

    «Είμαι ευγνώμων για αυτή την πολύ θερμή υποδοχή και είμαι τόσο χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην Οττάβα, στην πρώτη μου επίσκεψη στον Καναδά», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση με την Καναδή ομόλογό του Μέλανι Τζολί την Τετάρτη.

    «Είμαστε φίλοι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες», τόνισε.

    Όπως ανέφερε, στην ατζέντα της συνάντησης ήταν οι «γεωπολιτικές προκλήσεις στην Ουκρανία, στην Ευρώπη, στην Ανατολική Μεσόγειο, σε όλο τον κόσμο».

    «Αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των γυναικών, τα δικαιώματα των παιδιών. Και, επίσης, πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τις οικονομικές μας σχέσεις, πώς μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από κοινού».

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά την διάρκεια των συνομιλιών με την Καναδή υπουργό, έγινε «παραγωγική συζήτηση» για:

    • Την εμβάθυνση πολιτικών & οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών
    • Την ενίσχυση συνεργασίας εντός Διεθνών Οργανισμών, ΝΑΤΟ
    • Τις διεθνείς & περιφερειακές εξελίξεις (ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειος, Μέση Ανατολή)
    • Θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, προστασία περιβάλλοντος και δικαιώματα γυναικών

    Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, επισκέφθηκε το Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και το ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης».

    Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε «περήφανος» που βρέθηκε ανάμεσα στην ελληνική κοινότητα, σε ομιλία του στο γεύμα των ομογενειακών συλλόγων στο Μοντρεάλ του Καναδά, όπου βρέθηκε μαζί με την Καναδή ομόλογό του Μέλανι Τζολί. «Μπορώ να δω πώς οι δύο κόσμοι, ο καναδικός και ο ελληνικός, συνδυάζονται γύρω από τις ίδιες αξίες, γύρω από τις ίδιες αρχές», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στην Καναδή ομόλογό του επεσήμανε, όπως είπε, κάτι που «είναι πολύ καλά γνωστό, όχι μόνο στον Καναδά, αλλά σε όλο το ΝΑΤΟ και σε όλη την Ευρώπη: Ότι η Μέλανι Τζολί είναι μια πολλά υποσχόμενη νεαρή υπουργός Εξωτερικών που θα διαπρέψει τα επόμενα χρόνια».

    «Θα τη δούμε όλο και περισσότερο σε όλο τον κόσμο σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς να διαμορφώνει πολιτική και να εξηγεί τι πρέπει να γίνει στις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Για μένα λοιπόν είναι μεγάλη τιμή να έρθω, να την ακούσω και να κατανοήσω τις απόψεις της, τις απόψεις της καναδικής κυβέρνησης και της καναδικής κοινωνίας.

    Tον Ελληνορθόδοξο Iερό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ στο Μόντρεαλ, επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μαζί με την Καναδή ομόλογό του Μελανί Τζολί και τον Αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο.

    «Πραγματοποιήθηκε προσευχή και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη», ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσαπανίδου: Η ΝΔ πετά την ευθύνη στους προηγούμενους – Κούφιες οι υποσχέσεις Μητσοτάκη

    Γεραπετρίτης για Τέμπη: Λειτουργούσε κανονικά η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα από τον Νοέμβριο – Πώς παραβιάστηκαν οι δικλίδες ασφαλείας που υπήρχαν



    ΣΧΟΛΙΑ