• Πολιτική

    Δεκτή με αιχμές η παραίτηση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. από Χρυσοχοΐδη

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Δεκτή έγινε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η παραίτηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο νέος υπουργός αναφέρεται ότι «σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου», αιχμή για την εμφάνιση του Αν.Ανδρικόπουλου σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ανακοίνωση του κ. Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής: «Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

    » Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους.

    » Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος.»

    Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα για αλλαγές στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ., καθώς συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο με τους κλαδάρχες της ΕΛ.ΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛ.ΑΣ, όπου συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην κορυφή της Ελληνικής Αστυνομίας, η Όλγα Γεροβασίλη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: «Σε λίγες ώρες μετά από ‘αντικειμενική’ αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης.

    » Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛ.ΑΣ. και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς».



    ΣΧΟΛΙΑ