• Πολιτική

    Έκθετος ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ: Έτρεχε πίσω από τις ομιλίες του Τσίπρα σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom

    Αριστείδης Ανδρικόπουλος


    Νέες αποκαλύψεις για το… ενδιαφέρον του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, για τις προεκλογικές ομιλίες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

    Μετά τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την παρουσία του στην κεντρική ομιλία του κ. Τσίπρα στην Αθήνα, αποκαλύπτεται πως ο κ. Ανδρικόπουλος, επέλεξε να «εποπτεύσει» και τα μέτρα ασφαλείας στην προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα στην Ξάνθη, παρακολουθώντας καθισμένος στην πρώτη σειρά καθισμάτων την ομιλία του πρωθυπουργού.

    Για μια ακόμα φορά το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έσπευσε να καλύψει τον αρχηγό, υποστηρίζοντας πως βρέθηκε εκεί «συμπτωματικά»! Όπως υποστηρίζουν, ο κ. Ανδρικόπουλος είχε συνοδεύσει την Όλγα Γεροβασίλη στη Ξάν  στη Ξάνθη θη, μαζί με την αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, νούμερο 3 στην ιεραρχία της  ΕΛΑΣ (η οποία επίσης παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού από την πρώτη σειρά των καθισμάτων).

    Δείτε το βίντεο από την ομιλία του κ. Τσίπρα στην Ξάνθη με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ στην πρώτη σειρά.

    Ωστόσο, ούτε αυτή ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Όπως αποκαλύφθηκε, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ βρέθηκε και στο Αγρίνιο, ξανά με πολιτικά, να παρακολουθεί με ενδιαφέρον ανάμεσα στο πλήθος την ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι στιγμής, πάντως, η ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν έχει εξηγήσει αν αυτή η περίπτωση πρόκειται για επιτήρηση των μέτρων ασφαλείας ή για απλή σύμπτωση.

    Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στην προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο

     

    Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 120/2008, απαγορεύονται «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση».

    Μέχρι στιγμής ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, όπως θα συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις. Άλλωστε, επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι κάτι που συνηθίζεται…



    ΣΧΟΛΙΑ